Euro 2024 | România debutează contra Ucrainei la EURO 2024

0
291
FOTO: UEFA

Seara de marți, 26 martie, a adus ultimele confirmări privind echipele calificate la Campionatul European din Germania 2024. Am aflat astfel cu cine va debuta naționala României la Turneul Final din această vară.

Pe Tarczynski Arena din Wroclaw, Polonia, naționalele Ucrainei și Islandei au disputat finala într-o singură manșă pentru calificarea la Campionatul European Germania 2024, echipa câtigătoarea urmând să intre în grupa E, alături de ROMÂNIA, Belgia și Slovacia.

Deși condusă din minutul 30, Ucraina a revenit în a doua repriză și a obținut calificarea în fața Islandei, marcând în minutele 54 și 84. O răsturnare și un succes scrise pe un scenariu similar celor din semifinala cu Bosnia-Herțegovina. Astfel, pe 17 iunie, la München, România va întâlni Ucraina în primul meci din grupa noastră la turneul final continental.

Progamul grupei E de la Campionatul European

17 IUNIE, ora 16:00 ROMÂNIA – Ucraina (München)
17 IUNIE, ora 19:00 Belgia – Slovacia (Frankfurt)

21 IUNIE, ora 16:00 Slovacia – Ucraina (Düsseldorf)
22 IUNIE, ora 22:00 Belgia – ROMÂNIA (Köln)

26 IUNIE, ora 19:00 Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt)
26 IUNIE, ora 19:00 Ucraina – Belgia (Stuttgrat)

Georgia, calificare istorică! Polonia câștigă după loviturile de departajare în Țara Galilor

Echipa naţională a Georgiei, antrenată de fostul internaţional francez, Willy Sagnol, s-a calificat în premieră la un turneu final, după ce a învins Grecia, la Tbilisi, după lovituri de departajare, scor 4-2. După 120 de minute de joc, scorul a fost egal, 0-0!

FOTO: UEFA

Au marcat: Kochorashvili, Dvali, Davitaşvili, Kvekveskiri, respectiv: Bouchalakis şi Masouras. De la gazde, Mikautadze a trimis pe lângă poartă, iar de partea cealată, au ratat:  Bakasetas (Mamardashvili a apărat) și Giakoumakis (șut pe lângă poartă).

Georgia va evolua în grupa F a turneului final, alături de Turcia, Portugalia şi Cehia. Gruzinii vor debuta pe 18 iunie, la Dortmund (ora 19:00), împotriva Turciei.

Polonia s-a calificat la turneul final, după ce s-a impus, la Cardiff, cu 5-4, la lovituri de departajare, în fața Țării Galilor. A fost 0-0 după 120 de minute de joc.

FOTO: UEFA

Au marcat pentru polonezi: Robert Lewandowski, Szymanski, Frankowski, Zalewski şi Piatek, iar pentru gazde: Ben Davies,  Kiefer Moore, Hary Wilson şi Neco Williams. Singurul care a ratat a fost Daniel James, al cărui șut a fost respins de Szczesny.

Polonia va juca în grupa D la Euro 2024, alături de Olanda, Austria şi Franţa. Va juca primul meci de la Campionatul European cu Olanda, pe Volksparkstadion din Hamburg, într-o confruntare programată pe 16 iunie (ora 16:00).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.