Euro 2024 | UEFA a prezentat-o pe „Fussballiebe”

0
178

Reprezentanții UEFA au prezentat miercuri, în faţa Stadionului Olimpic din Berlin, mingea oficială a EURO 2024. Aceștia au denumit balonul cu care va juca la turneul final ca „Fussballiebe”! Această minge încorporează în premieră pentru această competiţie tehnologia care ajută arbitrajul video şi este fabricată din materiale biologice mai sustenabile, informează EFE, citată de Agerpres.

„Fussballiebe”, care înseamnă „dragoste pentru fotbal”, dispune de tehnologia „Connected Ball”, pentru a facilita vizualizarea fiecărui element al mişcării şi pentru a contribui la luarea deciziilor VAR şi este „concepută pentru precizie şi consistenţă, susţinând jocul rapid şi precis cu formă maximă şi retenţie de aer”, a explicat UEFA.

Forul continental a subliniat că, pe lângă utilizarea poliesterului reciclat şi a cernelurilor pe bază de apă, balonul este fabricat cu materiale biologice mai sustenabile decât mingile anterioare ale competiţiei, deoarece fiecare dintre straturile sale include materiale precum fibre de porumb, trestie de zahăr, pulpă de lemn şi cauciuc.

Designul său combină nuanţe de roşu, albastru, verde şi portocaliu, pentru a celebra „vitalitatea” echipelor participante şi include ilustraţii ale fiecărui stadion al turneului final, împreună cu numele fiecărui oraş gazdă.

EURO 2024, a cărui tragere la sorţi va avea loc pe 2 decembrie, se va disputa în perioada 14 iunie – 14 iulie în zece oraşe din Germania: Berlin, Koln, Dortmund, Dusseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, Munchen şi Stuttgart.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.