FOTO: IONUȚ GREERE | SPORTUL DOLJEAN

Echipa de volei masculin SCM Gloria Buzău se desființează de la 1 mai, după ce autorităţile locale nu mai par dispuse să susţină şi echipa de volei din Crâng. 

„Secția de volei funcționează cu o echipă de seniori – 16 sportivi de performanță – din care numai 4 sportivi sunt buzoieni, iar gradul de adresabilitate în rândul tinerilor și copiilor buzoieni este destul de scăzut. Din punct de vedere financiar, costurile pentru funcționarea secției de volei pe anul 2020 se ridică la suma de 1.208.620 lei”, se arată în Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Buzău.

La rândul său, primarul Buzăului, Constantin Toma, a declarat pentru buzoienii.ro: „Îmi pare rău, rezultatele au fost excelente, dar n-am ce face. Am refăcut calculele, ieșim cu 9 milioane de euro în minus față de anul trecut. Trebuie să reducem drastic cheltuielile la primărie.”

Gloria Buzău a promovat în Divizia A 1 masculin în 2019, iar în primul sezon petrecut pe prima scenă a voleiului românesc a intrat în play-off și s-a clasat pe locul 6.

Pe lângă echipa de volei, buzoienii vor renunța și la secția de rugby a clubului Sport Club Municipal Gloria Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.