Tenis: Florin Mergea: „Sunt norocos că am terenul de tenis în curte şi am unde să mă antrenez”

0
1543

Invitat prin skype la emisiunea Activ Arena, de la Oltenia TV, tenismenul oltean Florin Mergea a declarat că se simte privilegiat în această pauză prilejuită de pandemia de coronavirus.

Vicecampion olimpic la Rio, în proba de dublu, alături de Horia Tecău, Mergea a declarat că să se antrenează acasă, la Târgu Jiu, unde are un teren de tenis, iar amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo este ca o gură de aer pentru el.

„Nu este aşa de greu pentru mine acum, nu este o schimbare majoră, fiindcă sunt la casa părinţilor, sunt norocos că am terenul de tenis în curte şi am unde să mă antrenez. Și între turnee mai vin aici să mă refac. Nu am antrenor lângă mine, dar păstrăm legătura și avem un program de pregătire în fiecare zi.”

„Eram la turneul de la Koblenz când a început nebunia și îmi doream să ajung cât mai repede acasă că să nu rămân blocat prin Europa.”

„Pentru mine nu pică rău această amânare a Jocurilor Olimpice. Aveam de jucat multe turnee pentru a mă califica, decizia vine ca o gură de aer pentru mine. Sunt într-o postură foarte bună, anul trecut am jucat doar două luni, am urcat de pe locul 500 în jurul locului 130, nu prea am puncte de apărat. Mă ajută și faptul că clasamentele au fost înghețate. Nu se va mai juca nimic cel puțin până după Wimbledon. Eu cred totuși că se va prelungi această perioadă. Tenisul este un sport global, iar dacă nu se deschid toate granițele, jucătorii nu pot să plece dintr-o țară în alta.”

„Planul ar fi să joc la Olimpiada din 2021, alături tot de Horia Tecău, important este să fim amândoi sănătoşi şi calificaţi”, a spus Florin Mergea la Oltenia TV.

Născut la Craiova pe 26 ianuarie 1985, Florin Mergea face în acest moment pereche în circuitul de dublu  ATP cu germanul Andre Begemann.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.