Fotbal: România ar putea găzdui Campionatul European 2028

0
1172

După ce va organiza patru meciuri de la Campionarul European de Fotbal din 2021, amânat cu un an din cauza pandemiei de COVID 19, România ar putea fi gazda unei alte ediții a unui Campionat European, de data aceasta din postură de țară gazdă, co-organizatoare împreună cu Grecia.

Craiova și stadionul „Ion Oblemenco” ar fi printre gazdele competiţiei. Anunțul a fost făcut de Ionuț Stroe – ministrul Tineretului şi Sportului, în direct la emisiunea Activ Arena de la Oltenia TV.

„Avem discuţii cu parteneri din Europa de Est, iar Grecia îmi este cea mai dragă mie, pentru organizarea unui viitor Campionat European de fotbal, poate chiar 2028. Şi poate luăm şi Bulgaria şi Serbia alături de noi. Vrem să punem în valoare această infrastructură pe care o vom avea. Craiova este unul dintre oraşele trecute pe listă pentru acest Euro 2028, cu „Ion Oblemenco”, Clujul, cu „Cluj Arena” şi Bucureştiul, cu Arena Naţională şi noul stadion Ghencea, care va fi o bijuterie. 

Lansasem invitaţii oficiale către toţi miniştrii acestor state şi şefii de Federaţii de Fotbal. Vrem un dosar comun de candidatură cu Grecia, am şi discutat cu ministrul grec despre acest lucru, la Lausanne, şi sunt foarte deschişi. Ne-ar trebui 10 stadioane şi infrastructură de transport şi împreună putem să rezolvăm aceste criterii, poate numai noi şi grecii. Deocamdată am suspendat orice fel de discuţie, din cauza acestei pandemii, dar avem timp” a declarat Ionuţ Stroe la Oltenia TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.