Tenis: Alex Coman, vicecampion al Tennis Europe Junior Masters 2019

0
677

Ca în fiecare an, Turneul Tennis Europe Junior Master s-a desfășurat în perioada 04.10-06.10.2019 în Reggio Calabria (Italia), aliniind la startul său primii 8 jucători și jucătoare din Europa, în urma punctelor acumulate în turneele internaționale din acest an.

La ediția din acest an România a fost reprezentată de un singur jucător, craioveanul Alexandru Mihai Coman. Alături de el au participat Yaroslav Demin și Max Zhukov din Rusia, Luca Pow din M Britanie, Gabriel Debru din Franța, Dino Przmic din Croația, Mark Majdanzic din Germania și Ilian Radulov din Bulgaria.

În primul meci Alex Coman l-a avut drept adversar pe campionul european pe echipe și vicecampionul mondial Gabriel Debru (Franța), de care a trecut cu 6-3; 6-3.

Meciul din semifinalele turneului, disputat tot pe arena centrală a ADS Rocco Polimeni, a consemnat victoria categorică a lui Alex Coman în fața rusului Max Zhukov, favorit 3 al turneului, care în primul meci îl eliminase pe bulgarul Radulov, medaliatul cu bronz al europenelor pe echipe din acest an.

Finala s-a disputat între Alexandru Coman și Dino Przmic din Croația, acesta din urmă fiind și cel care și-a adjudecat trofeul de campion, după cea mai spectaculoasă finală a zilei din cele 4 disputate în Reggio Calabria (6-4; 7-5).

Rezultatul foarte bun obținut de Alexandru Coman în acest ultim turneu al anului îi garantează acestuia rămânerea pe prima poziție a clasamentului internațional la sfârșitul anului competițional, fiind doar al 3 jucător român din istorie care reușește această performanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.