Tenis: Alexandru Coman, dublu medaliat european

0
986

În perioada 22-27 iulie 2019, craioveanul Alexandru Coman a participat pentru prima dată la Campionatul European rezervat juniorilor sub 14 ani, reușind o performanță remarcabilă: dublu medaliat european, bronz în probă de simplu și aur în cea de dublu, unde a făcut echipa cu Andrei Firaru.

Reușita de excepție a sportivului antrenat de Alex Banciu confirmă poziția din clasamentul internațional, jucătorul legitimat la CSM Craiova fiind considerat în acest moment unul dintre cei mai buni jucători din Europa la această categorie de vârstă.

Rezultatul obținut la Campionatele Europene îi consolidează poziția din vârful ierarhiei internaționale, intrând deja în a 13-a săptămână de la începutul anului de când se afla pe această poziție.

De asemenea, cele două medalii obținute îi măresc considerabil șansa de a participa la sfârșitul acestui an la Masters-ul categoriei 14 ani, un veritabil „Turneu al Campionilor” la juniori, acolo unde primii 8 jucători din clasamentul „racing” pe anul 2019 se vor întrece pentru ultima competiție importantă a acestui an.

Alex Coman va reveni în Cehia peste o săptămână, de data aceasta în localitatea Prostejov, unde va participa alături de colegii lui, Andrei Firaru și David Manu, la Campionatul Mondial de Tenis U14, reprezentând România în competiția celor mai bună 16 naționale din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.