Tenis: Craioveanul Alexandru Coman, nr. 1 în Europa la Categoria 14 ani

0
935

Localitatea franceză Saint Genevieve des Bois a găzduit cea de a 35-a ediție a puternicului turneu de Tennis Europe U14 de Categoria 1, TIM Essonne, turneu cu o îndelungată tradiție care de-a lungul anilor a avut în finală juniori cu nume grele în tenisul masculin mondial al ultimilor ani: Nadal, Gasquet, Robredo sau, mai recent, Andrey Rublev. 

Alexandru Coman
, sportiv legitimat la CSM Craiova, a reușit să ajungă în ambele finale, atât la simplu cât și la dublu, după un parcurs excelent, fiind primul junior român care reușește această performanță în istoria de 35 de ani a competiției.

Alex a obținut succesiv victorii în turul 2 cu austriacul Lechno-Wasyutinky (nr.1 în Austria), în optimi împotriva francezului Gabriel Debru, în sferturi cu germanul Yannick Kelm, iar în semifinale împotriva rusului Yaroslav Demin (nr. 2 în clasamentul european), pentru ca să cedeze în finala turneului împotriva belgianului Gilles Bailly,  2-6, 6-7(6), după un meci extrem de disputat.

În proba de dublu, Alex Coman a făcut pereche cu cehul Jakob Menšik, ajungând de asemenea până în finala turneului, cei doi fiind învinși în maxi-tiebreak, cu 7-6(3), 2-6, 10-6, de perechea rusă Demin-Shebekin.

În urma acestor rezultate, Alexandru Coman a urcat pe prima poziție a clasamentului european la categoria sa de vârstă. Tânărul tenismen este antrenat de Alex Banciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.