Liga Florilor | Este timpul pentru restart! Craiova primește în Polivalentă pe Gloria Buzău

0
773

Costin Dumitrescu debutează ca principal pe banca formației SCM Universitatea Craiova în meciul cu Gloria Buzău din cadrul etapei cu numărul 20 a Ligii Florilor. Partida este sâmbătă, 23 martie, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă.

Cele două echipe sunt la egalitate de puncte 28, despărțite doar de golaveraj, cu avantaj pentru oltence (+12, față de -1).

„Deme” a preluat munca lăsată de Bogdan Burcea și va încerca să redreseze echipa cât se poate de rapid. Fost secund la fete, în urmă cu două sezoane, dar și antrenor la echipa de băieți a Universității Craiova, noul „principal” nu are o misiune deloc ușoară, mărturisind la conferința de presă de prezentare că factorul psihologic este foarte important în sport.

„Revenirea la echipă şi în postura de principal îmi creează o senzaţie destul de apăsătoare. Vreau să menţionez că fetele au răspuns excelent încă de la primul antrenament. Obiectivul nostru este să ridicăm moralul echipei, pentru că tot ele au dus echipa pe locul al doilea. Potenţialul există. Nu avem motive să nu credem în revenirea lor, cu multă muncă şi poate cu o schimbare de atmosferă. Sperăm mult să-şi revină pe plan individual şi colectiv. Factorul psihologic este important în sport. Avem nevoie de o victorie cu Buzău. Vreau ca fiecare sportivă să-şi dorească victoria cu orice preţ.

Se practică în sport această tehnică a unui şoc la echipă. Eu am fost rugat să ajut, am zis că sunt prezent. Lucrurile acestea pot da un imbold echipei. Eu nu pot să reinventez handbalul pe care ele l-au jucat. Este vorba doar de spiritul de luptă, de dorinţa lor şi de a le readuce la forma mentală şi fizică pe care au avut-o în partea bună a campionatului. Cu băieţii am o relaţie mai specială. Acolo am crescut, am evoluat, dar am sufletul lângă ei în continuare“, a declarat şi Costin Dumitrescu.

În meciul tur, disputat pe data de 21 octombrie 2023, Craiova s-a impus în Crâng cu scorul de 29-23!

Liga Florilor – Etapa 20

SÂMBĂTĂ, 23 MARTIE
11:00 HC Zalău – CSm Tg.Jiu
15:00 Corona Brașov – Dacia Mioveni (Pro Arena)
17:30 Rapid București – SCM Rm.Vâlcea (Pro Arena)
18:00 SCM UNIVERSITATEA CRAIOVA – Gloria Buzău
18:00 Măgura Cisnădie – CSU Știința București

MIERCURI, 27 MARTIE
18:00 Minaur Baia Mare – Gloria Bistrița

JOI, 28 MARTIE
17:30 CSM București – Dunărea Brăila (Pro Arena)

Claudia Pașcan consideră că schimbarea de pe banca tehnică este una benefică

Jucătoarea Claudia Pașcan a vorbit la conferința de presă premergătoare partidei cu Gloria Buzău și despre schimbarea antrenorului.

„Echipa trece prin momente dificile. Sunt sigură că această schimbare este una mai mult decât benefică. Domnul profesor Deme va face tot posibilul pentru a ne ajuta să trecem peste acest moment. O să fie un meci greu cu Buzău, avem acelaşi număr de puncte. Eu sper să reuşim un joc mult mai bun decât cel de pe terenul lor, din tur. O să avem nevoie de o apărare bună şi să punem probleme pe faza a doua şi pe contraatac.“

Partida dintre SCM Universitatea Craiova și Gloria Buzău va fi arbitrată de o brigadă formată din maramureșenii Claudiu Belean și Ștefan Hendrea. Delegat din partea Federației Române de Handbal va fi Adrian Barbu (Pitești).

Clasament Liga Florilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.