Handbal – Echipa Națională| România învinge Croația în preliminariile Euro 2024

0
566
FOTO: SORIN PANĂ | SPORTUL ILUSTRAT

Naționala feminină de handbal a României s-a impus în această seară, la Bistrița, scor 26-24, în fața Croației, în derby-ul pentru primul loc din grupa 1, meci contând pentru preliminariile EURO 2024. Campionatul European de Handbal Feminin din 2024 va fi a 16-a ediție continentală a turneului organizat de Federația Europeană de Handbal și se va desfășura în trei țări, Austria, Elveția și Ungaria, între 28 noiembrie și 15 decembrie.

La primul meci după retragerea Cristinei Neagu, România a controlat ostilitățile încă de la început și și-a ținut adversara la distanță pe întreaga durată a meciului. Tricolorele au intrat la pauză cu un avantaj de două goluri, 13-11, iar pe parcursul reprizei secunde a condus în mai multe rânduri și cu 5 goluri diferență (19-14, min. 40; 23-18, min. 47). Croatele au venit însă puternic din spate și au făcut finalul de meci extrem de încins. 24-23 cu 5 minute înainte de finalul jocului, dar fetele noastre și-au păstrat calmul și s-au impus în cele din urmă cu 26-24.

România acumulează după această victorie 6 puncte, se instalează pe prima poziție a clasamentului și și-a asigurat practic biletele pentru turneul final.

ROMÂNIA: Hosu, Curmenț – Ostase 9 goluri, Stoica 5, Seraficeanu 3, Laslo 2, Popa 2, Lupei 2, Mihai 1, Bazaliu 1, Gogîrlă 1, Ciolan, Bucur, Lixăndroiu, Stamin, Roșu. Selecționer: Florentin Pera.

CROAȚIA: Kapitanović, Pijević – Birtić 5 goluri, Prkačin 5, P. Posavec 4, Milosavljević 4, Šenvald 2, Mičijević 1, Ježić 1, Mamić 1, Blažević 1, Zadravec, S. Posavec, Pavlović, Brkić, Šimara. Selecționer: Matija Bilušic.

Meciul retur dintre România și Croația este programat duminică, 3 martie, la Koprivnica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.