Tenis | Tenisul românesc este la pământ. Grecia ne-a bătut „măr” în Cupa Davis

0
200
FOTO: FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE TENIS

România a pierdut fără drept apel întâlnirea cu Grecia, de la Atena, scor 0-4, din play-off-ul de menținere în Grupa Mondială I a Cupei Davis.

2-0 după primele meciuri de sâmbătă

Grecii au condus după meciurile de simplu de sâmbătă cu scorul de 2-0. Marius Copil a fost învins de Stefanos Tsitsipas, în primul meci al întâlnirii. Numărul 10 ATP s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-4, după o oră 18 minute. Speranțele nostre pentru un prim punct stăteau Nicholas David Ionel (21 ani, 265 ATP) a fost întrecut surprinzător de Aristotelis Thanos (22 ani, 1.433 ATP) cu 4-6, 6-3, 6-2, după 2 ore și 17 minute.

Meciul de dublu a fost decisiv

Echipa de Cupa Davis a României a pierdut întâlnirea din deplasare cu Grecia după înfrângerea din meciul de dublu. Perechea Marius Copil/Victor Vlad Cornea a cedat în fața cuplului Stefanos Tsitsipas/Petros Tsitsipas, scor 7-6 (4), 3-6, 4-6, după 2 ore și 23 de minute.

Cum victoria la general a Greciei nu poate fi pusă la îndoială, în meciul 4 s-au întâlnit Ioannis Xilas, locul 1.286 ATP, și Luca Preda, poziția 1.095 în ierarhia mondială. Elenul s-a impus cu scorul de 6-1, 6-4. Ultimul meci, în care ar fi trebuit să se întâlnească Aristotelis Thanos și Marius Copil, s-a decis să nu se mai joace.

Grecia va juca baraj pentru turneul final al competiţiei, în timp ce România va disputa viitorul meci în Grupa Mondială II, în septembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.