Liga Florilor | Derby oltenesc în Polivalenta din Bănie: Craiova – Vâlcea

0
1106

Echipa feminină de handbal SCM Universitatea Craiova primește vizita formației SCM Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, de la ora 17:30, în sala Polivalentă. Meciul contează pentru etapa cu numărul 4 din Liga Florilor.

Fetele lui Bogdan Burcea au un start de campionat reuşit, adunând 7 puncte în primele trei etape și ocupă în prezent locul 4 în clasament. Vâlcea a strâns maximum de puncte în primele trei etape, fiind la egalitate de puncte cu CSM București. Ambele echipe vin după victorii în runda precedentă. Craiova s-a impus la Bistrița cu scorul de 30-28, în vreme ce fetele de la poalele Capelei au câștigat partida de acasă cu Gloria Buzău (30-24).

În cadrul unei conferinţe de presă, team-managerul Craiovei, Sorin Toacsen,  este convins că partida va fi una mai mult decât complicată, însă meciul va fi abordat doar la victorie.

„Este un joc extrem de important pentru ambele echipe. Ne-am dorit de mult timp să avem astfel de meciuri aici, în Polivalentă, iar acum a sosit clipa să avem în faţă adversari puternici. Echipa a avut rezultate bune până acum, dar jucăm cu Vâlcea, o echipă care are ca obiectiv participarea în cupele europene. Noi ne dorim să câştigăm acest joc, pentru că vrem, la rândul nostru, să stăm la „masa bogaţilor. va fi un derby oltenesc pe cinste.“

Joao Ruth s-a rupt și ratează tot sezonul

Din păcate, probelem ele de sănătate din rândul jucătoarelor continuă să-i dea bătai de cap lui Bogdan Burcea. Ultima pe listă este angoleză Joao Ruth. Pivotul Craiovei s-a accidentat în meciul de la Bistrița și este suspectă de ruptură de ligamente încrucişate. Vestea proastă a fost dată chiar de Sorin Toacsen.

„Veştile legate de Joao Ruth nu sunt prea bune. În momentul de faţă, ea este suspectă de ruptură de ligamente încrucişate şi, dacă totul se confirmă, va fi o pierdere mare pentru echipă. Ea devenise o piesă importantă în echipă, iar acum tot ce putem face este să-i urăm însănătoşire grabnică şi să fie puternică“, a declarat Sorin Toacsen.

Meciul din Bănie va fi arbitrat de Ionuț Cazan și Gesur Suliman, din Medgidia, iar observator din partea Federației Române de Handbal a fost delegat Adrian Eremia (Tg.Jiu).

LIGA FLORILOR, ETAPA 4

SÂMBĂTĂ, 16 SEPTEMBRIE
11:00 HC Zalău – Gloria Bistrița
17:00 Corona Brașov – CSM Tg. Jiu
17:30 SCM Universitatea Craiova – SCM Rm.Vâlcea
18:00 Măgura Cisnădie – Gloria Brăila
18:00 Gloria Buzău – Știința București

MARȚI, 19 SEPTEMBRIE
17:30 Rapid București – CS Mioveni

JOI, 28 SEPTEMBRIE
xx:xx Minaur Baia Mare – CSM Bucrești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.