Superliga | FCU Craiova și-a prezentat noul antrenor

0
323

La ddoar două zile după ce a pierdut finala barajului pentru Conference League (0-1) la CFR Cluj, Adrian Mititelu, patronul echipei FCU Craiova, a făcut o conferință de presă și l-a prezentat pe noul antrenor al grupării craiovene.

FCU anunță faptul că tehnicianul portughez, João Janeiro, a semnat cu gruparea din Bănie un contract valabil până la finalul noului sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă un an. În vârstă de 41 ani, lusitanul a antrenat ultima dată formația maghiară Debreceni VSC, în vara anului 2022, și a mai lucrat, de-a lungul carierei, ca analist video sau ca antrenor secund.

La începutul carierei sale în lumea fotbalului, João a colaborat cu Marcelo Bielsa la Athletic Bilbao, fiind analist la echipa bască. A fost asistentul lui Van der Gaag, la Belenenses, înainte de a pleca în SUA, unde și-a început cariera ca antrenor principal.

Joao Janeiro a fost antrenor secund la Belenenses între iulie 2012 – ianuarie 2015, la Loures, din septembrie 2015 până în august 2016, iar apoi la Dezembro, din noiembrie 2017 până în martie 2018.

Din 2018, João Janeiro a antrenat trei echipe din Ungaria: Szeged, Kisvárda, Debreceni. A avut o experiență scurtă la Dunajská Streda, din Slovacia.

Portughezul este absolvent al academiei lui Johan Cruyff, înainte să își înceapă cariera de antrenor în fotbal. Mult succes în Bănie, Joao Janeiro!“, se arată într-o postare pe Facebook a clubului craiovean.

Janeiro va un staff format din Florin Drăgan și Valentin David antrenori secunzi, Dan Vasilică – preparator fizic și Sabino Oliva, antrenor cu portarii.

Antrenorul lusitan s-a arătat mulțumit de ce a găsit la Craiova și a declarat că în momentul de față se lucrează la achiziții.

Vreau să-i mulțumesc domnului Mititelu pentru încrederea acordată. Am văzut că aici este un club bine organizat, iar condițiile sunt extraordinare. După o analiză amănunțită pot spune că este un club bun, unde poți lucra bine. Sunt mândru să reprezint culorile Craiovei.

Lucrăm la capitolul achiziții de jucători, dar baza este deja creată.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.