Fotbalul românesc este din nou în doliu, a murit Ionuț Popa, unul dintre cei mai charismatici antrenori din fotbalul românesc.

În vârstă de 67 ani, Ionuț Popa s-a stins la Spitalul Judeţean Arad, unde era internat din 9 iunie, când a suferit un stop cardio-respirator. El a fost transporat de urgenţă la secţia UPU, unde a fost resuscitat şi apoi transferat pe secţia ATI, starea sa fiind gravă. În această dimineaţă, Popa a suferit un nou stop-cardiorespirator, iar medicii nu l-au mai putut resuscita.

În urmă cu mai mult de un an, lui Ionuţ Popa i-au fost descoperite tumori la nivelul capului, care nu puteau fi operate.

S-a născut pe 17 aprilie 1953, în județul Arad, la Săvârșin, și a început activitatea în lumea fotbalului ca jucător. A jucat pentru mai multe echipe, cum ar fi Poli Timișoara, Unirea Sânnicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad sau Victoria Ineu.

Apoi, și-a început cariera de antrenor și a început să conducă echipa Victoria Ineu. Apoi, alte echipe pe care le-a pregătit sunt Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara. Ionuț Popa e cel care a reușit să promoveze UTA în Liga 1, în anul 2012. A mai antrenat ulterior o serie de echipe:  FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara.

UTA a fost ultima experiență din lumea fotbalului pentru Ionuț Popa, unde a ocupat funcția de director tehnic. A lucrat la “Bătrâna Doamnă” din aprilie 2018 până în iunie 2019

Dumnezeu să-l odihnească în pace !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.