Handbal: Handbaliștii de la Universitatea Craiova pot merge la barajul de promovare în Liga Zimbrilor

0
618
FOTO: Ionuț Greere | SPORTUL DOLJEAN
echipa de handbal masculin CSU Craiova © FOTO: Ionuț Greere | SPORTUL DOLJEAN

Echipa de handbal masculin Universitatea Craiova se afla la momentul întreruperii campionatului pe locul 3 în Seria D a Diviziei A în spatele formațiilor CSM Oradea și Unirea Sânnicolau Mare, însă alb-albaștrii pot merge la barajul pentu promovarea în Liga Zimbrilor.

În direct la Oltenia TV, la emisiunea „ACTIV ARENA”, antrenorul formației de handbal masculin Universitatea Craiova, Cătălin Popescu, a vorbit despre decizia de încheia sezonul, dar și despre posibilitatea participării la barajul de promovare.

 „Aveam meciuri directe și cu Oradea și cu Sânnicolau. Nu se va mai juca, aveam șanse la locul doi, fiind la două puncte de locul 2, trebuia pe acest loc să terminăm, aceea era dorința noastră. În situația asta nu avem ce face. M-au sunat de la Federație, au sunat și celelalte echipe, ei au vrut să vadă care e starea de spirit și ce vrem fiecare echipă, dacă avem resurse pentru prima ligă. Ei au ajuns la concluzia să se întrerupă campionatul și eventual să se joace și turneul de baraj, însă nu se știe nimic. Din primul eșalon nu va retrograda nimeni, astfel că 8 echipe se vor lupta pe două locuri. Cel mai bine au ieșit ultimele două echipe din ligă.”

„Din păcate, nu avem o certitudine că avem bani de prima ligă, așa că dacă ajungem printr-o decizie la baraj  nu știu dacă putem intra. Nici măcar nu ne-am antrenat, așa că e destul de aiurea. Cei de la Oradea au declinat participarea la baraj, astfel că, teoretic, am putea avea o invitație de la federație să mergem la baraj, așa s-a întâmplat în situațiile de genul acesta. Deocamdată nu am primit nimic, cred că nici oficialii federației nu știu ce să facă, mai ales că e grea situație, poate pentru ei e mai bine să joace mai puține meciuri la barajul de promovare. Părerea mea că Suceava și Odorheiu au echipe foarte bune”, a spus Popescu.

Antrenorul oltenilor și-ar dori o colaborare cu cei de la Sport Club Municipal Craiova și a dezvăluit suma de care ar avea nevoie pentru a putea evolua în primul eșalon al handbalului românesc.

„Sper să putem face o echipă de Liga Națională și să jucăm în Sala Polivalentă, să o umplem. Ar fi benefică o colaborare SCM-CSU, exact cum se întâmplă la alte sporturi. Ca să putem să facem o echipă de prima ligă, ne mai trebuie de 4-5 ori banii de acum. Sponsorii vin când jucăm la nivel înalt, la divizia a doua nu vine nimeni. Am cunoscuți care au firme și nu am reușit să îi pot face să fie sponsori, am avut ajutor în ceea ce privește lucrurile mărunte, apa la meciuri, o masă, dar pentru noi sunt bune și acestea. Ne trebuie cam 250.000 de euro să intrăm în prima ligă și cu 500.000 de euro ne-am putea menține acolo.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.