Fotbal | Austria: LASK Linz a fost penalizată cu 6 puncte pentru încălcarea normelor de securitate sanitară

0
436

LASK Linz a pierdut joi poziţia de lider al campionatului de fotbal al Austriei, după ce a primit o penalizare de şase puncte, însoţită de o amendă de 75.000 de euro, pentru încălcarea normelor de securitate sanitară impuse pentru evitarea infectării cu SARS-CoV-2, informează AFP, citat de agerpres.

Gruparea din Linz, calificată în optimile de finală ale actualei ediţii a competiţiei Europa League, a fost acuzată că a reluat prematur antrenamentele colective. Scandalul a fost declanşat de o înregistrare video realizată în timpul şedinţelor de pregătire, care demonstrează că fotbaliştii de la LASK s-au antrenat în efectiv complet în patru rânduri, într-o perioadă în care erau autorizate doar antrenamente în grupuri de maximum şase jucători.

În urma acestei sancţiuni, LASK Linz a coborât pe poziţia secundă a clasamentului, cedând fotoliul de lider rivalei Red Bull Salzburg, diferenţa dintre cele două formaţii fiind de trei puncte.

LASK a depus deja o plângere pentru efracţie, afirmând că o cameră a fost introdusă pe stadionul său, pentru a-i spiona antrenamentele, în lunile aprilie şi mai.

Campionatul Austriei, întrerupt pe 8 martie din cauza pandemiei, când mai erau de disputat zece etape, urmează să se reia pe 2 iunie, cu porţile închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.