Fotbal: IFAB a aprobat modificarea temporară a regulamentului din fotbal – sunt permise 5 schimbări pe meci

0
265

International Football Association Board (IFAB) a aprobat modificarea temporară a regulamentului din fotbal.

Prin urmare, unei echipe îi vor fi permise câte 5 înlocuiri pe meci, însă, pentru a nu afecta cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult 3 momente de întrerupere a partidei. Această regulă va putea fi aplicată în competițiile aflate în desfășurare sau care urmează să debuteze și să se finalizeze până la 31 decembrie 2020.

Acest amendament temporar intră în vigoare imediat. Acesta a fost conceput ținând cont de impactul pe care îl pot avea asupra jucătorilor comprimarea calendarului competițional și posibilitatea disputării jocurilor, până la finalul anului, în cele mai diverse condiții meteo.

Decizia implementării acestei modificări de regulament va aparține fiecărui organizator de competiție în parte. IFAB și FIFA vor analiza ulterior posibilitatea extinderii perioadei în care amendamentul se află în vigoare.

Regula celor 5 schimbări permise pe durata unui joc a fost testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediție a Campionatului European U21, care au debutat în toamna anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.