Ministrul de Interne şi al Sporturilor din Germania s-a declarat favorabil, duminică, unei reluări a campionatului naţional de fotbal în ciuda pandemiei de coronavirus, conform unui interviu acordat cotidianului Bild, citat de agerpres.

„Eu găsesc calendarul propus de Liga germană de fotbal plauzibil şi susţin o reluare în luna mai”, a declarat Horst Seehofer, cu trei zile înaintea unei reuniuni a autorităţilor germane pentru a tranşa acest subiect.

Liga germană (DFL) pledează în favoarea unei reluări a meciurilor cu porţile închise de la jumătatea lunii mai, ceea ce ar face din Germania primul mare campionat european care ar face acest pas.

Avizul lui Seehofer, care joacă un rol cheie în cadrul guvernului în acest dosar ţinând cont de cele două portofolii pe care le ocupă, a subliniat, totodată, că echipele şi jucătorii trebuie să respecte mai multe condiţii şi nu vor avea dreptul la “niciun privilegiu”.

„Va continua deci să existe riscuri pentru calendarul partidelor şi pentru clasament în caz de contaminare, de aceea cerem o mare disciplină în prevenţia corona”, a adăugat demnitarul.

În acelaşi timp, el a refuzat cluburilor să aibă un acces privilegiat în raport cu restul populaţiei la testele pentru depistarea Covid-19, în timp ce cluburile au sugerat testarea frecventă a jucătorilor lor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.