Formula 1: Marele Premiu al Franţei a fost anulat

0
378
FOTO:FORMULA1.COM
FOTO: FORMULA1.COM

Organizatorii Marelui Premiu al Franţei la Formula 1 au anunţat luni că ediţia din acest an a cursei, programată în data de 28 iunie pe circuitul „Paul Ricard” din Le Castellet, a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, informează cotidianul L’Equipe, citat de agerpres.

După ce preşedintele francez Emmanuel Macron a interzis, săptămâna trecută, desfăşurarea marilor evenimente sportive cel puţin până la jumătatea lunii iulie, şansele ca Grand Prix-ul din Hexagon să se mai poată desfăşura la data prevăzută erau minime.

„Ca urmare a declaraţiilor preşedintelui Republicii referitoare la interzicerea marilor evenimente până la jumătatea lunii iunie minimum şi menţinerea închiderii spaţiului Schengen până la noi ordine, precum şi a recentelor decizii anunţate de guvernul francez pentru a lupta împotriva propagării virusului Covid-19, GIP Grand Prix de France – Le Castellet ia act de imposibilitatea menţinerii Marelui Premiu al Franţei”, se precizează într-un comunicat al organizatorilor cursei.

Cea mai probabilă dată pentru debutul sezonului ar fi weekendul 3-5 iulie, atunci când este programat Marele Premiu al Austriei.

În 2020 au fost anulate trei curse din calendarul Formula 1: Australia, Monaco și Franța. Rundele din Bahrain, Vietnam, China, Olanda, Spania, Azerbaijan și Canada vor fi reprogramate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.