Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat, astăzi, la Pro X, că nu se mai ia în calcul posibilitatea ca meciurile din Liga I, întrerupte din cauza pandemiei de coronavirus, să se dispute în Antalya.

Varianta “Antalya”, în care restul sezonului de Liga 1 să se dispute acolo, a picat, conform secretarului general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan.

„A fost vorba de un scenariu, cel mai rău scenariu, acela în care autorităţile din România nu ar fi permis reluarea procesului de antrenament şi asta ar fi însemnat să ai cel puţin o soluţie de rezervă, un plan B. Soluţia de rezervă însemna să joci în altă parte, nu neapărat în Turcia. Este o situaţie care nu ar mai trebui luată în calcul şi era o situaţie puţin probabilă pentru că existau multe impedimente juridice şi logistice, iar cluburile nu ar fi fost de acord cu aceste scenariu decât printr-o hotărâre de Adunare Generală”, a declarat Ştefan, la ProX.

Oficialul LPF a reafirmat faptul că reluarea antrenamentelor s-ar putea face la  16 iunie, iar reluarea meciurilor, la 6-7 iunie sau 13-14 iunie.

„Este posibil să reluăm activitatea de pregătire – repet, doar activitatea de pregăire – începând cu data de 16 mai. Sunt trei principii la care ar trebui să ne raportăm: data de 20 iulie comunicată de UEFA ca moment la care trebuie să comunicăm echipele participante în cupele europene în sezonul următor, o perioadă de pregătire anterioară reluării programului competiţional de minimum trei săptăâmni sau chiar patru dacă ne vor permite datele şi apoi avem nevoie de 11 date pentru a termina lucrurile până pe 20 iulie, opt etape de play-off şi trei date pentru Cupa României, semifinale tur-retur şi finala. Aceste date sunt necesare pentru a comunica echipele participante în cupele europene la acel termen. Asta înseamnă că am putea relua competiţia fie la 6-7 iunie, fie în săptămâna următoare, adică 13-14 iunie. În play-off nu este presiune din partea UEFA”, a mai spus Ştefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.