La finele acestei săptămâni a debutat Cupa României 3×3 masculin – ediția 2020. Evenimentul s-a disputat la București, în Arena de Baschet, sub egida Federației Române de Baschet.

La start s-au aliniat 20 de echipe, repartizate în patru grupe se cinci. De notat faptul că echipele din Liga Națională de baschet au obligativitatea de a participa la această competiție.

Sâmbătă, în primul turneu, s-a jucat în primă fază în grupe (patru grupe de câte cinci) sistemul fiecare cu fiecare, câștigătoarele grupelor calificându-se apoi în semifinale.

SCM U Craiova, în componență cu Paul Fuoirea, Dragoș Cioi, Elvis Lepădat și Iulian Corneanu, a făcut parte din grupa B, alături de Athletic Neptun Constanța, Rapid București, CSM Sighetu Marmației și Steaua București.

Craiovenii au terminat competiția pe locul 9, după ce au câștigat două partide și au pierdut alte două.

REZULTATE:
22-7 cu Steaua București
14-12 cu CSM Sighet
13-15 cu Athletic Neptun Constanța
10-20 cu Rapid București

CSM Târgu Jiu a câștigat primul turneu din Cupa României 3×3 masculin, 21-15 în finala disputată cu BCMU Pitești.

TOATE REZULTATELE – AICI 

 Duminică s-a desfășurat turneul 2 al Cupei României 3×3 masculin – ediția 2020. 

Sistemul de desfășurare a fost diferit față de primul turneu. Cele 20 echipe participante au fost repartizate în grupe de trei sau patru. S-a jucat pe sistemul fiecare cu fiecare, primele două clasate calificându-se în fazele eliminatorii.

SCM U Craiova a făcut de data aceasta parte din grupa D, alături de Sportul Studențesc și VSK Csiksereda. Craiovenii au câștigat ambele dispute, dar apoi meciul din sferturile de finală, meci disputat în compania celor de la Dinamo Știința București.

Craiova s-a clasat în final pe locul 6.

REZULTATE:
21-16 cu Sportul Studențesc
18-16 cu VSK Csiksereda
18-20 cu Dinamo Știința București

Ca și sâmbătă, finala s-a disputat între CSM Tg.Jiu și BCMU Pitești. De data acata piteștenii s-au impus, scor 21-13.

TOATE REZULTATELE – AICI 

Sesiunea a 2-a a Cupei României 3×3 cuprinde turneele 3 și 4 ale fazei de calificare. Aceasta se va desfășura pe 22-23 februarie, tot la Arena de Baschet din București. Turneul final este programat pentru luna martie anul curent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.