Handbal | Echipa națională: Bogdan Burcea: „Țintim să ne atingem obiectivul și anume calificarea la Olimpiadă”

0
432

Naționala feminină de handbal a României s-a reunit la Rm. Vâlcea pentru a pregăti Turneul Preolimpic de la Podgorica (Muntenegru). Tehnicienii Bogdan Burcea și Robert Licu au convocat pentru această etapă de pregătire un lot de 19 jucătoare. 

Sunt prezente și 2 două jucătoare de la SCM Craiova (Ana Maria Țicu și Ana Maria Savu), a treia jucătoare convocată, Patricia Vizitiu, a fost înlocuită de Ana Maria Tănăsie, extrema stânga de la Măgura Cisnădie.

Selecționerul Bogdan Burcea a vorbit despre stagiul de pregătire de la Vâlcea și a precizat faptul că obiectivul echipei naționale rămâne același – câștigarea a două meciuri și calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„În primul rând, să le prezentăm fetelor strategia pe care o vom aborda în partida cu Norvegia. Această săptămână se adresează exclusiv acestui lucru. Deci, informarea și punerea în practică a lucrurilor pe care le vom pregăti pentru partida cu Norvegia. Chiar dacă vin după meciuri foarte grele în cupele europene, fetele sunt pline de energie. Moralul este foarte bun. Încercăm și noi să menținem, să îmbunătățim acest lucru, deoarece mentalul pentru acest turneu trebuie să fie foarte, foarte puternic. Am avut situații în care am plecat cu șansa a 14-a și am reușit. Noi credem în șansa noastră, oricare este aceea înainte de turneu. Rezultatele se fac pe teren, nu în afara terenului” a preciziat Burcea.

Selecționerul României a mai spus că obiectivul este câștigarea a două meciuri de la Turneul Preolimpic și calificarea la JO.

„Țintim să ne atingem obiectivul și anume calificarea la Olimpiada, indiferent cum. Poate fi un avantaj că îl cunoaștem noi pe Adi Vasile (antrenorul secund al Muntenegrului). Până la Adi Vasile și la jocul împotriva Muntenegrului, avem două jocuri și anume Thailanda și Norvegia. Programul este foarte ok, obiectivul rămâne același, de a câștiga două jocuri și a califica echipa. Sincer, nu avem prea multe informații despre Thailanda. Dar vom obține în perioada următoare.”

VEZI ÎN VIDEO CE A DECLARAT ȘI CRISTINA NEAGU

LOTUL CONVOCAT

 • Portari: Denisa Dedu (CSM București), Iulia Dumanska, Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea)
 • Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Ana Maria Tănăsie (Măgura Cisnădie)
 • Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Alexandra Severin (HC Zalău)
 • Centri: Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Elena Dache (Dunărea Brăila), Ana Maria Țicu (SCM Craiova), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița)
 • Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Savu (SCM Craiova)
 • Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare), Laura Moisă (CSM București)
 • Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Dana Abed Kader (HC Zalău), Lorena Ostase (CSM Slatina)

  PROGRAMUL ROMÂNIEI LA TURNEUL PREOLIMPIC

  • 20 martie 2020: România – Thailanda
  • 21 martie 2020: Norvegia – România
  • 22 martie 2020: Muntenegru – România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.