Ca în fiecare an, la finalul său Clubul Sportiv Municipal (CSM) Craiova trece în revistă performanțele pe care le-au avut sportivii în cadrul competițiilor naționale și internaționale. 2019 a fost un an prosper din punctul de vedere al medaliilor pentru CSM Craiova, iar bilanțul în decembrie se arată unul generos, se artă într-un comunicat al clubului din Bănie.

Dacă în 2018 se puteau lăuda cu un total de 139 de medalii, acum oficialii de la CSM Craiova spun că au încheiat 2019 cu o sumă de 152 de distincții, cu 13 mai multe decât în anul precedent. În competițiile naționale, sportivii noștri au urcat de 131 de ori pe podium anul acesta, dintre care cele mai multe prezențe au fost înregistrate de componenții secției de atletism.

Atleții au colecționat 57 de medalii, dintre care 19 de aur, 17 de argint și 21 de bronz. Pe locul secund ca număr de distincții s-a regăsit secția de lupte cu un total de 34 (13 de aur, 13 de argint și 8 de bronz), iar în plus aceasta a mai obținut o medalie de aur în concursurile de copii. Pugiliștii nu s-au lăsat nici ei mai prejos în acest an, iar în toate competițiile naționale la care au participat au adunat 19 medalii – 4 de aur, 2 de argint și 13 de bronz. Bilanțul național a fost completat de secțiile de radioamatorism (6 medalii – 2 aur, 2 argint, 2 bronz), judo (8 medalii – 6 de argint, 2 bronz), tenis de câmp (4 medalii – 2 de aur, 1 argint, 1 bronz) și șah (2 medalii – 1 aur și 1 argint).

Rezultate importante au fost consemnate și în cadrul competițiilor internaționale la trei secții: atletism, lupte și tenis de câmp. Atleții au reușit să aducă în 2019 pentru România și, implicit, CSM Craiova un număr de 12 distincții internaționale. Luptătorii au cucerit un număr de 6 medalii în competițiile externe, iar practicanții tenisului de câmp au urcat de trei ori pe podiumul internațional.

Directorul CSM Craiova, Mircea Călin, este mulțumit de parcursul sportivilor din acest an, mai ales că numărul de medalii a înregistrat o creștere față de anii precedenți și vrea să le mulțumească tuturor celor care au contribuit la aceste performanțe.

„Rezultatele sunt cu mult mai bune față de anul trecut, mai ales la secțiile de atletism, lupte, box și tenis de câmp. O surpriză plăcută au fost rezultatele sportivilor de la radioamatorism, care ne-au făcut bucuroși prin performanțele lor. Vreau să le mulțumesc și să îi felicit pe sportivii, antrenorii și colaboratorii care ne-au fost alături în acest an și au contribuit direct la aceste rezultate importante. Ne păstrăm tradiția de a fi printre cele mai performante cluburi din țară, cu sportivi care fac parte din loturile naționale și aduc performanțe pentru România în competițiile internaționale, unde am avut un număr de 21 de medalii obținute de sportivii noștri. Sperăm ca anul viitor să fie unul cel puțin la fel de bun și să ne aducă o bucurie în plus prin promovarea echipelor de tenis de masă, secție nou înființată în club anul acesta, către Divizia A”, a declarat Mircea Călin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.