Echipa Națională: România a început cu înfrângere campania de calificare la EURO 2020

0
530

Reprezentativa României a început campania de calificare pentru Campionatul European din 2020 cu o înfrângere în faţa Suediei, sâmbătă seară, la Stockholm, scor 2-1. Tricolorii joacă marţi, 26 martie, de la ora 21.45, pe stadionul echipei CFR Cluj, contra Insulelor Feroe.

România a avut o primă repriză de coșmar, gazdele au intrat la cabine în avantaj de două goluri.

Nordicii au deschis scorul în minutul 31 după ce defensiva lui Cosmin Contra n-a avut reacţie la o acţiune colectivă a gazdelor. Augustinsson a centrat din unghi închis, Manea a dat pe lângă minge, iar Dragoş Grigore s-a făcut de râs în fața lui Quaison, care a deschis scorul cu şut la colţul scurt. Șase minute s-a făcut 2-0 ! Claesson a înscris cu un şut la colţul lung, de la aproximativ 15 metri, după o respingere slabă a aceluiaşi Stanciu.

Cosmin Contra a mutat ofensiv la pauză, l-a întrodus pe teren pe Claudiu Keșeru în locul lui Alex Mitriță, iar vârful lui Ludogorets a redus din handicap în minutul 58. Acesta a reluat cu capul, din plonjon, o centrare a lui Răzvan Marin, fază la care a mai contribuit și Pușcaș. Românii au luat cu asalt poarta lui Olsen, însă nu au reușit să restabilească egalitatea.

SUEDIA – ROMANIA 2-1 (Quaison 33, Claesson 40 / Keşeru 50) 

Suedia: Olsen – Lustig (25, Krafth), Granqvist, Helander, Augstinsson – Forsberg (68 , Svensson), Sebastian Larrson, Olsso, Claesson – Berg, Quainson (89, Isaac Thelin)
Antrenor: Janne Andersson

România: Tătăruşanu – Manea, Săpunaru, Dr. Grigore, Bancu – T. Băluţă (78, A. Ivan), R. Marin – Chipciu, Stanciu, Mitriţă (46, Keşeru) – Puşcaş (64, Ianis Hagi)
Antrenor: Cosmin Contra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.