Tenis: Craioveanul Alex Coman a câștigat ”ETC CUP 2018” de la Budapesta

0
618

Alexandru Coman, tenismenul român legitimat la CSM Craiova, a câștigat sâmbătă 25 august puternicul turneu de categoria 2 ”ETC CUP 2018” din Ungaria, după un parcurs fără greșeală.

La startul turneului s-au aliniat 90 de sportivi din Ungaria, Serbia, China, Cehia, Italia, Croația, Slovacia, Ucraina, Bosnia-Herțegovina, Austria, Grecia, SUA, Rusia, Lituania, Polonia și Australia, Alex fiind singurul român de pe tabloul masculin.

Sportivul craiovean și-a respectat din plin statutul de favorit 2 al întrecerii, pe un tablou care a avut la start inclusiv 4 campioni europeni ai anului trecut, câștigând clar meciurile disputate: 6-2;6-1 cu Noell Pall (HUN) în turul 2, 7-6(1); 6-1 cu Andrej Nedic (BiH) în optimi, 6-1; 6-2 cu Ye Hongyu (CHN) în sferturi, 6-2; 6-0 cu Pețer Nad (SVK) în semifinale, pentru că în finală să se impună cu scorul de 6-2; 2-6; 6-3 împotrivă lui Jiang Yunhan (CHN).

De remarcat este faptul că singurul set pierdut de Alex în acest turneu s-a produs în finala competiției, în condițiile în care semifinalele și finala s-au disputat în aceiași zi, la interval de 2 ore.

În concursul de dublu Alex a ocupat locul 2 alături de partenerul său din Serbia, Zoran Ludosi, echipă româno-sarbă pierzând dramatic finală cu 9-11 în maxi-tiebreak, după ce adversarii lor din Cehia (Jakub Menisk și Simon Mislivec) au salavat o minge de meci la scorul de 9-8.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.