Tenis: Craioveanul Alex Coman, campion național al României la categoria 14 ani

0
917
Tenismenul craiovean Alexandru Coman, alături de antrenorul Alexandru Banciu
Tenismenul craiovean Alexandru Coman, alături de antrenorul Alexandru Banciu

Cochetă bază Winners Tennis Club din Cluj-Napoca a fost săptămâna această gazdă Campionatelor Naționale de Vară, rezervată juniorilor sub 14 ani, Craiova fiind reprezentată în acest an de doi sportivi.

Pe tabloul principal masculin, Alexandru Coman favoritul 4 al turneului, jucător legitimat la CSM Craiova, a reușit să producă surpriză acestui an, ajungând în finală ambelor probe, atât la cea de simplu cât și cea de dublu, alături de colegul său Andrei Voican (CSM Târgoviște), îmbrăcând la sfârșit tricoul galben acordat campionilor naționali în probă de dublu.

Este pentru prima oară în ultimii 8 ani când un junior român reușește să ajungă în ambele finale ale Campionatului Național Individual de Vară U14, fiind cu 1 an mai mic decât principalii săi competitori din turneu.

A fost un campionat național cu un grad de dificultate deosebit de ridicat, din cei 48 de sportivi aliniați la startul Campionatelor Naționale U14 masculin din acest an de la Cluj-Napoca fiind prezenți 18 din primii 20 de jucători ai clasamentului național la zi. Alex Coman a avut în aceste condiții un parcurs aproape perfect, după ce i-a depășit pe Gherasim Andrei cu 2-6, 6-1, 6-1 (turul 1), Duță Vasile cu 7-5, 6-1 (optimi), Ciobotaru Dario 6-1, 6-4 (sferturi), Cazacu Dragoș 7-5, 6-4 (semifinale), pentru că să se recunoască învins în finală de Fătu Alin, scor 6-2 7-5, după mai multe mingi de meci salvate.

În probă de dublu Alex Coman și Andrei Voican au câștigat titlul de campioni naționali după ce au trecut succesiv în semifinale de vicecampionii naționali de dublu en-titre, pentru că în finală să câștige cu un sec 6-4, 6-0 în față cuplului Lungu-Teszari, nimeni alții decât campionii naționali de iarnă ai României din acest an.

Alex Coman a sosit la Cluj după o altă săptămâna de excepție, la finalul căreia și-a adjudecat trofeul de campion la simplu al turneului internațional U14 de la Sliven, Bulgaria. Sportivul legitimat la CSM Craiova și pregătit de antrenorul Alexandru Banciu, a realizat prin rezultatul obținut în Bulgaria o altă premieră în tenisul masculin de juniori din România, fiind primul sportiv în ultimii 3 ani de zile care reușește să câștige un turneu la această categorie de vârstă în afară granițelor țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.