Handbal (F) / EHF Cup: Pentru istorie ! Craiova se află în faţa celei mai mari performanţe din istoria regiunii alb-albastre

0
505
SCM Craiova - Lada Togliatti 23-25 / EHF CUP, sferturi de finală, manșă tur / FOTO: Ionuț Greere
SCM Craiova – Lada Togliatti 23-25 / EHF CUP, sferturi de finală, manșă tur / FOTO: Ionuț Greere

Craiova se află în fața unui moment istoric. Un moment pe care întreaga regiune alb-albastră îl așteaptă de 35 de ani, visul unei finale europene este la 60 de minute de-a deveni realitate.

Handbalistele de la SCM Craiova dispută sâmbătă, de la ora 18, în Sala Polivalentă, returul semifinalei Cupei EHF, contra formaţiei Kastamonu, din Turcia. În prima manşă, formaţia olteană s-a impus cu 23-22 şi are prima şansă la finală. Cu siguranță Sala Polivalentă din Craiova va fi un vulcan și oltenii vor purta trupa lui Bogdan Burcea spre un succes istoric. Cele 4.500 de bilete s-au epuizat în numai trei ore de la punerea în vânzare. Meciul a stârnit un interes enorm în rândul suporterilor, iar cei care nu au prins bilet pot vedea meciul pe un ecran uriaș montat pe esplanada Sălii Polivalente.

„Am avut lipsuri foarte mari în partida tur la Kastamonu, în faza de apărare la pivot, toată repriza întâi, la extrema dreaptă, la Uskova, lucruri care ne-au costat. Turcoaicele s-au distanțat la cinci goluri la un moment-dat. Am lucrat aceste lucruri săptămâna aceasta și le vom mai lucra până la ora meciului. Sper ca fetele să fie pregătite, în primul rând, din punct de vedere mental. Este cel mai important lucru, din punctul meu de vedere. Tactic, am arătat în 2018 că știm să ne facem treaba, să ne dozăm efortul, să abordăm finalurile de meci. Am arătat dârzenie, că nu ne dăm bătuți. Trebuie să fim conștienți că indiferent ce adversar întâlneam în semifinală, nimeni nu se dădea la o parte din a-și juca șansa până la capăt. Eu zic că va fi un meci extrem de dificil, trebuie să fim extrem de inteligenți, să știm cum să îl gestionăm din primul până în ultimul minut, să fim atenți la fiecare pas, în apărare. Totul trebuie să se rezume în a ne folosi inteligent mintea. Kastamonu este diferită față de ceilalți adversari ai noștri de până acum. Au o echipă experimentată, au arătat și în grupă asta, clasându-se pe primul loc. Sunt convins că își vor vinde pielea foarte scump. Așa cum pentru noi este inedit ca club, oraș, să mergem în finală, la turci nu s-a întâmplat în istora handbalului așa ceva. Publicul ne va ajuta mult, dar important este ce vom realiza noi ca performanță în teren, pentru că public am avut și când ne-a învins Lada acasă“, a spus Burcea, joi, în cadrul conferinței de presă premergătoare partidei.

Partida va fi arbitrată de o brigadă formată din Erdoan Vitaku și Arsim Vitaku (Kosovo), iar observator din partea EHF a fost delegat grecul Ioannis Meimaridis.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.