Scrimă | Ariana Covaci a câștigat Festivalul European de scrimă pentru tineret de la Budapesta

0
323

O tânără de 14 ani a scris o nouă pagină de istorie pentru scrima craioveană. Ariana Covaci, sportiva legitimată la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu” din Craiova, a câștigat Festivalul European de scrimă pentru tineret de la Budapesta, desfășurat în perioada 24-28 iunie.

Ariana Covaci a început competiția cu o victorie în fața polonezei Maria Swisdzinska (15-10), apoi a învins-o cu 15-14 pe o altă poloneză, Liliana Niedobecka. A trecut în optimile de finală cu 15-12 Laura Takacs (Ungaria) și și-a continuat traseul în turneu, învingând pe Clara De Donno (Italia) în sferturi, cu 15-12, iar în semifinale pe Magadalena Cika (Serbia), cu 15-11.

În finală, Ariana a învins-o pe maghiara Erzsebet Suveg, cu 15-12, cucerind astfel medalia de aur. Sub îndrumarea antrenorilor Ovidiu Pîrvuleasa și Ștefan Puiu, celelalte sportive de la LPS Craiova s-au clasat pe următoarele locuri: Bianca Raicu – locul 9, Johanna Kurtinecz – locul 11, Iris Smaranda – locul 33, Teodora Costescu – locul 35, Valentina Velici – locul 39, Thea Bîrliga – locul 42, Aurora Chiciu – locul 45.

„Am fost extrem de fericită și încântată, am simțit o explozie de emoții, atât o satisfacție profundă, cât și o mare mândrie, inima mea era plină de bucurie și simțeam adrenalina risipindu-se în tot corpul. Drumul spre medalia de aur nu a fost deloc ușor. Cu antrenamente intense, sacrificii și determinare, am reușit să-mi depășesc limitele. Fiecare dimineață începea cu antrenamente riguroase, sub îndrumarea atentă a antrenorilor dedicați de la Liceul cu Program Sportiv din Craiova. Am avut momente grele, dar de fiecare dată când mă simțeam descurajată, îmi aminteam toate sfaturile și îndrumările pe care antrenorii mei mi le-au dat de-a lungul timpului. Au fost cei care m-au pregătit și m-au îndrumat în fiecare mișcare și strategie, iar victoria a fost și rezultatul muncii lor”, a declarat sportiva după succesul obținut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.