Lupte | Alexandra Anghel și Răzvan Kovacs luptă la Baku pentru calificarea la Jocurile Olimpice

0
656
alexandra anghel, aurel cimpoeru, , razvan kovacs

În perioada 5-7 aprilie, componenții loturilor de lupte feminine și masculine ale României vor participa la turneul preolimpic european de la Baku. Printre aceștia se numără și Alexandra Anghel, respectiv Răzvan Kovacs, legitimați la CS Universitatea Craiova.

Pentru a se califica la Jocurile Olimpice, sportivii români au nevoie clasări pe primele două locuri la competiția din Azerbaidjan. Cei care nu obțin biletele pentru Paris, vor mai avea șansa să o facă în cadrul turneului mondial de calificare de la Istanbul, care se va desfășura între 9 și 12 mai.

Răzvan Pîrcălabu, președintele Federației Române de Lupte: „Obiectivul de care am mai vorbit, şase sportivi calificaţi, este unul realizabil”

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat că merge cu sufletul deschis şi cu încredere la Turneul Preolimpic European de la Baku. Acesta speră la un număr cât mai mare de sportivi români să obţină calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Turneul de la Baku este unul foarte, foarte puternic, dar îl aşteptăm cu optimism şi încredere. Sportivii noştri sunt într-o formă bună, au un mental bun, atmosfera de la lot e la fel, una foarte plăcută, aşa că mergem acolo cu sufletul deschis şi să ne calificăm cu cât mai mulţi sportivi la Jocurile Olimpice.

Rezultatele de la Campionatele Europene ne dau încrederea necesară să abordăm cu curaj acest turneu de calificare. Dar să nu uităm cât de puternică este competiţia, concurenţa este acerbă pentru că toată lumea vrea să ajungă la ‘Regina competiţiilor’, cum sunt numite Jocurile Olimpice. Însă dacă fetele şi băieţii noştri au abordat aşa cum trebuie perioada de pregătire şi verificare de până acum, atunci sigur vor face o figură frumoasă la Baku”, a afirmat Pîrcălabu, citat de Agerpres.

Obiectivul de care am mai vorbit, şase sportivi calificaţi, este unul realizabil, aşa îmi doresc. Acum depinde mult şi de sorţi, de starea şi forma sportivilor noştri în ziua concursului. Pentru că poţi să ai zile bune sau poţi să ai şi zile mai rele. Dar eu am mare încredere în aceşti copii. Ştiu că şi ei îşi doresc enorm de mult să participe la Jocurile Olimpice“, a mai spus șeful de la lupte.

Lotul României pentru Turneul Preolimpic de la Baku

lupte libere: Răzvan Kovacs (cat. 57 kg), Ştefan Coman (cat. 65 kg), Zurab Kapraev (cat. 74 kg), Georgian Tripon (cat. 97 kg);

lupte greco-romane: Răzvan Arnăut (cat. 60 kg), Mihai Mihuţ (cat. 67 kg), Ilie Cojocari (cat. 77 kg), Nicu Ojog (cat. 87 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg);

lupte feminine: Ana Pîrvu (cat. 50 kg), Andreea Ana (cat. 53 kg), Kateryna Zhydachevska (cat. 57 kg), Kriszta Incze (cat. 62 kg), Alexandra Anghel (cat. 68 kg), Cătălina Axente (cat. 76 kg).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.