Liga Florilor | La despărțirea de SCM Craiova, Bogdan Burcea: „Nu vreau să caut scuze…”

0
1545

SCM Craiova și antrenorul Bogdan Burcea au hotărât, de comun acord, rezilierea contractului. Anunțul a fost făcut joi, chiar de clubul din Bănie, în urma unei conferințe de presă, urmată și de un comunicat pe rețele de socizalizare.

Burcea a vorbit despre motivele care au stat la baza ruperii contractului cu gruaparea alb-albastră și a dorit să le ureze fostelor sale eleve să iasă din pasa proastă în care se află.

„Nu mi-a fost ușor să iau această decizie, dar cred că este benefică tuturor. Nu vreau să încep să caut scuze sau motive pentru evoluția echipei după 1 ianuarie. Pot să vă spun din tot sufletul că atât eu, cât şi jucătoarele, la nivelul la care s-a putut, am încercat să ne redresăm. Poate că această decizie le va ajuta să se adune, să redreseze oarecum jocul şi rezultatele în ultimele etape“, a spus Bogdan Burcea.

CITEȘTE ȘI: Bogdan Burcea nu mai este antrenorul echipei de handbal feminin SCM Craiova

Bogdan Burcea: „Craiova nu a avut după 2018 niciodată echipă de cupele europene

Fostul antrenor al grupării craiovene a ținut să sublinieze pe altă parte și faptul că clubul nu a avut și nici va avea în următoarea perioadă lot de cupele europene. Acesta a ținut cont de valoarea principalelor echipe din competiția internă. Și-a asumat obiectivele fixate și a urat succes Craiovei pe mai departe.

„Vreau să protejez următorul proiect de aici, de la Craiova. Domnilor, Craiova nu a avut după 2018 niciodată echipă de cupele europene. Nu va avea nici în următoarea perioadă. Eu vă spun lucrul acesta dintr-un singur motiv. Vă rog să priviți competiția, principalele competitoare și diferențele uriașe. Minuni se pot întâmpla, dar sunt foarte rare. Mi-am asumat de două ori câte un obiectiv de care pot spune că nu a fost prea realist. Deşi cunoşteam detaliile şi diferenţele dintre alte structuri, ne-am ambiţionat. Faptul că s-a aflat că voi antrena la Braşov nu are nicio relevanţă. Am analizat cu toţii bine ultimele luni, ştim ce s-a întâmplat, dar rămâne între noi. A fost un şir prea lung de rezultate negative, neaşteptate pe alocuri. Neaşteptate au fost şi victoriile consecutive din tur. Asta este viaţa unei echipe, dar, din păcate, nu am reuşit să alinăm dorinţa suporterilor de a vedea rezultate pozitive. E un lucru bun pentru echipă şi pentru mine să ne despărţim în acest punct“, a ținut să precizeze de acum, fostul tehnician al grupării din Bănie.

Va antrena din vară pe Corona Brașov… și nu pleacă singur

Bogdan Burcea va antrena din sezonul viitor pe Corona Brașov, unde se întoarce după ce a mai pregătit formația de la poalele Tâmpei și în perioada 2013-2016. În noua aventură, Burcea va fi însoţit şi de alte jucătoare de la Craiova: Cristina Zamfir Burcea, soția sa, portarul Bianca Curmenț și de golghetera din sezonul trecut a Ligii Florilor, Katarina Krpež Šlezak.

Acesta se va întoarce la Craiova din postura de adversar, ceea ce nu va fi deloc uşor, după cum a mărturisit în cadrul conferinței de presă.

„Nu mai suntem în poziţia din tur, dar nici nu pot să scot cămaşa. Sunt unicul responsabil de rezultate, îmi asum acest lucru. Le doresc binele tuturor, în special echipei de handbal şi acestui club. Cei angrenaţi aici trebuie să iubească acest loc, sportul în general. Sunt impresionat de gestul din partea clubului şi sper ca tot ce e mai bun pentru echipă să se întâmple. Am venit aici să muncesc, să reuşesc. Am format aici o echipă excepţională. Am bifat cu Braşov semifinala Cupei EHF cu Braşov, iar în doi ani am câştigat finala cu Craiova. Clipele de bucurie au fost prea puţine. Acesta este sportul, totul a trecut rapid. Nu s-a mai întâmplat să mai repete cineva acest succes.

Nu va fi uşor să mă întorc aici ca adversar. Craiova va construi o echipă puternică şi fără Burcea. Emoţii sunt mereu. De oriunde revin aici, în Craiova, mă încearcă o emoţie. Asta nu înseamnă că mă dau la o parte. Mă bucur că am făcut cinste oraşului. Craiova va rămâne la loc de cinste pentru mine. Rog pe toată lumea să-şi respecte valorile şi istoria, luptând pentru tot ce este mai bun. Invit suporterii să stea lângă echipă şi la bine şi la rău“, a mai adăugat Burcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.