Handbal – Echipa Națională | România câștigă și în Croația și își asigură locul 1 în grupa de calificare

0
669
FOTO: SORIN PANĂ | SPORTUL ILUSTRAT

Naţionala de handbal feminin a României a învins duminică, la Koprivnica, reprezentativa Croaţiei, scor 25-23, în cea de-a patra partidă din grupa 1 preliminară a Campionatului European din 2024. După victoria de miercuri, de la Bistrița, România își asigurase deja calificarea la Turneul Final, însă miza cea mare era locul 1 la finalul campaniei de calificare.

Prima repriză a fost echilibrată și la cabine s-a intrat cu scor egal (11-11). Gazdele au pus piciorul pe accelerație în partea secundă și s-au desprins la patru goluri cu 10 minute înainte de final (22-19). Tricolorele au revenit fantastic și au reușit să restabilească egalitatea în minutul 59 (23-23). Cu Bianca Curmenț în poartă (portarul Craiovei a avut 5 intervenții din 6 aruncări), România a marcat golurile care au făcut diferența în ultimul minut de joc.

ROMÂNIA: Hosu, Curmenț – Seraficeanu 6, Lupei 5, Bazaliu 3, Stoica 2, Laslo 2, Ostase 2, Popa 2, Ciolan 1, Mihai 1, Gogârlă 1, Bucur, Boiciuc, Lixăndroiu, Stamin.

În cealaltă partidă din grupă, Grecia – Bosnia 27-23.

Clasament și programul ultimelor etape

În luna aprilie au loc ultimele meciuri din grupe. România va întâlni Bosnia (deplasare) și Grecia (acasă).

Sistemul de calificare

Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start şi va fi găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia, între 28 noiembrie – 15 decembrie. Primele două clasate în grupele preliminare şi patru echipe de pe locul 3 se califică la turneul final

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.