Superliga | FCU – Petrolul 2-0. Ratări monumentale și un gol de cascadorii râsului

0
260
FOTO: REMUS BADEA

FCU Craiova a câștigat cu 2-0 meciul jucat pe teren propriu cu Petrolul Ploiești, după un meci cu ratări cât pentru tot campionatul și un gol care va candida cu siguranță la cel mai haios al anului.

Gazdele puteau deschide scorul în minutul 10. Zima a avut o paradă formidabilă la un voleu din interiorul careului expediat de Blidar. A urmat apoi o ratare cum rar vezi pe un stadion de fotbal. Musi nu a putut să îl învingă pe Gurău doar câțiva metri, după o pasă perfectă a lui Grozavu, iar la pauză a fost 0-0.

În actul secund, Constantino l-a trimis în teren pe Blănuță, o piesă extrem de importantă în atacul oltenilor. După un șut al lui Bauza care nu a prins spațiul porții, atacantul Craiovei nu a reușit să devieze în poartă o centrare bună trimisă în careu de Chițu.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Vlad Achim, în minutul 78, cu un șut în forță, de la 6 metri, sub transversală, după o centrare perfectă a lui Mascarenhas. Petrolul a avut șansa egalări prin Omrani, care nu l-a putut învinge din 2 metri pe portarul Gurău, care respinsese în față un șut venit din afara careului.

S-a făcut 2-0 în minutul 90. După ce a reținut balonul în siguranță, Zima a vrut să degajeze, însă Blănuță s-a pus în fața lui, fără a-l incomoda în vreun fel. Goalkeeper-ul „găzarilor” l-a luat practic la țintă pe Blănuță, dorind să degajeze, iar balonul a ajuns în poartă.

FCU: Gurău – Negru, Compagnucci, Lacroix, Padula (60, Mascarenhas) – Achim, Van Durmen – Sidibe (71, Baeten), Bauza (89, Albu), Blidar (60, Blănuță) – Chițu. Antrenor: Giovanni Constantino.

Petrolul: Zima – Meijers, Garutti (81, Roman), Huja, Țicu – Dumitriu, Seto, Jefferson – Musi (81, Radu), Grozav, Jair (81, Omrani). Antrenor: Florin Pîrvu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.