Rugby | România a pierdut și cu Tonga la Campionatul Mondial

0
178
FOTO: RWC

Naționala de rugby a României a pierdut și ultimul meci la Cupa Mondială de Rugby, fiind învinsă de Tonga cu 45-24 (21-17). Acesta a fost al patrulea meci și ultimul pe care România l-a disputat în Grupa B la Cupa Mondială de Rugby din Franța.

Echipa antrenată de Eugen Apjok a avut destule momente bune, concretizate în trei eseuri, reuşite de Cristi Boboc (30), Florin Surugiu (36), la ultimul său meci în echipa naţională, şi de Marius Simionescu (55), toate trei fiind transformate de Alin Conache (32, 37, 57), care a fructificat şi o lovitură de pedeapsă (19). O singură încercare ne-a lipsit să luăm punctul bonus ofensiv.

De partea cealaltă, Tonga s-a dovedit superioară în acest meci, reuşind nu mai puţin de şapte eseuri, care le-au asigurat şi punctul bonus ofensiv. Au semnat încercările polinezienilor Solomone Kata (11, 66), George Moala (15), Afusipa Taumoepeau (22), Sione Vailanu (49), Pita Ahki (62) şi Kyren Taumoefolau (71), cinci fiind transformate de William Havili (13, 17, 23, 51, 63).

Meciul de la Lille a fost ultimul în tricoul de Stejar pentru Florin Surugiu și Andre Gorin, ambii anunțându-și retragerea de la echipa națională.

În clasamentul final al grupei, pe primul loc a terminat Irlanda, cu 19 puncte, urmată de Africa de Sud, 15 puncte (ambele s-au calificat în sferturile de finală), Scoţia, 10 puncte, Tonga, 5 puncte, România, 0 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.