Rugby: Naționala A a României va juca un meci test cu Italia

0
492

Anul 2023 începe în forță pentru rugbyul românesc cu un meci încă din prima lună. România A, a doua reprezentativă a României, va susține pe 21 ianuarie, la Viadana, pe stadionul Luigi Zaffanella, de la ora 15:00 (ora României), o partidă de pregătire în compania Italiei A.

Această întâlnire face parte din parteneriatul încheiat între cele două foruri de specialitate, parteneriat care prevede cel puțin o întâlnire oficială pe sezon între echipele reprezentative, la diferite niveluri, seniori, juniori, selecționate, informează site-ul oficial al Federației Române de Rugby.

”Este practic o reacomodare la efort pentru jucătorii din țară pentru că în această primă parte a pregătirii accentul va fi pus pe cei care evoluează în campionatul intern pentru că cei din Franța deja se află în competiție, la cluburile lor. Este foarte important să reușim să îi menținem pe jucători într-o formă cât mai bună  în această perioadă fără meciuri pentru a putea să abordăm cât mai bine competiția europeană care începe în februarie”, a declarat Eugen Apjok, antrenorul principal al României.

Acest cantonament reprezintă practic debutul pregătirii pentru Rugby Europe Championship, competiție care va avea un nou format din acest sezon, Stejarii urmând să debuteze pe 4 februarie, la București, în compania Poloniei.

România face parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia, în timp ce în Grupa A se află Georgia, Țările de Jos, Spania și Germania.

De asemenea, România va participa la Cupa Mondială de Rugby din Franța, competiție care va avea loc între 8 septembrie – 28 octombrie. România se află în Grupa B, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoția și Tonga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.