CM2022: Portugalia a trecut de Ghana

0
352
FOTO: FIFA

Portugalia s-a impus în fața Ghanei, scor 3-2, din Grupa H de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar.

La pauza a fost 0-0, cu toate că în minutul 31 Cristiano Ronaldo a trimis mingea în poartă. Golul a fost anulat pentru un fault în atac de centralul întâlnirii.

Cristiano Ronaldo a deschis scorul în minutul 65, dintr-un penalty pe care tot el a reușit să îl obțină, dar acordat cu mare ușurință de arbitru (arbitrajul video nu a intervenit). Cu acest gol, Cristiano este primul fotbalist din istorie care înscrie la cinci ediții diferite de Campionat Mondial.

Ghana a reușit să restabilească egalitatea în minutul 73, Andre Ayew l-a învins pe Diogo Costa din pasa lui Kudus. Lusitanii au revenit în avantaj la doar câteva minute după golul africanilor. Joao Felix a profitat de o eroare în apărarea ghaneză și l-a executat pe Ati-Zigi cu un lob de toată frumusețea. Scorul nu a stat mult 2-1, pentru că Rafael Leao, abia intrat pe teren, și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor. Bruno Fernandes s-a aflat la servire.

Africanii au sperat la un miracol după golul marcat de Bukari în minutul 89. Jucătorul legitimat la Steaua Roșie Belgrad a înscris cu o lovitură de cap din interiorul careului.

Portugalia: Costa – Cancelo, Dias, Silva, Guerreiro – Bruno Fernandes, Neves (Leao, 77), Bernardo Silva (Palhinha, 88) – Otavio (Carvalho, 56), Cristiano Ronaldo (Ramos, 88), Joao Felix (Joao Mario, 88). Selecționer: Fernando Santos.

Ghana: Ati-Zigi – Seidu (Lamptey, 66), Djiku, Amartey, Salisu (Semenyo, 90+2), Baba – Kudus (Bukari 76), Partey, Abdul Samed (Kyereh, 90+2), A.Ayew (J.Ayew, 77) – Inaki Williams. Selecționer: Otto Addo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.