Baschet: Final 4 CR: Calificare istorică în finala Cupei României

0
620
FOTO: IONUȚ GREERE

SCM Universitatea Craiova s-a calificat marți seara în finala Cupei României la baschet masculin, după ce a trecut de CSM Galați cu scorul de 104-94. Alb-albaștrii vor juca în ultimul act în compania deținătoarei trofeului, CSO Voluntari, care a trecut de U BT Cluj (81-80).

Trupa lui Michalis Kakiouzis a revenit în ultimul sfert al întâlnirii. Craiova s-a aflat mereu în deficit, însă a marcat 34 de puncte în sfertul 4, față de cele 22 ale gălățenilor.

FOTO: IONUȚ GREERE

Oltenii au început tare și au condus cu 15-7, moment la care Florin Nini, antrenorul oaspeților, a cerut time out. Elevii săi au răspuns bine și au trecut în avantaj. După primele zece minute de joc scorul a fost de 29-25 în favoarea vizitatorilor. Gălățenii au continuat să-și surprindă adversarii cu aruncări de la distanță și au intrat la pauza mare cu scorul de 55-49.

În sfertul trei, Craiova a început cursa de urmărire și cu ajutorul publicului din tribune a reușit să strângă scorul înaintea ultimului sfert la o singură posesie (70-72). Ultima secvență a întâlnirii a început cu un coș al craiovenilor și din acel moment a început desprinderea. Gazdele nu au mai cedat inițiativa și fiesta a început în Bănie.

FOTO: IONUȚ GREERE

Michael Qualls a fost MVP-ul partidei cu 22 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Khalif Wyatt și-a trecut în cont 20 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Josh Hawley a terminat partida cu 15 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. Titus Robinson a contribuit cu 12 puncte și 7 recuperări, iar Aurelian Gavriloaia cu 12 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.