Bundesliga: Victorie istorică pentru Schalke. Minerii câștigă în Bundesliga după 30 de meciuri

0
220
FOTO: FC Schalke 04

Victorie mare obținută sâmbătă de Schalke, acasă, contra Hoffenheim, după aproape un an de la ultima partidă câștigată în ”Bundesliga” (17 ianuarie 2020, Schalke bătea acasă pe Borussia Monchengladbach, cu 2-0).

FOTO: FC Schalke 04

Trupa lui Christian Gross atrcut fără drept de apel de Hoffenheim, 4-0, iar „minerii” au scăpat și de lanterna roșie a clasamentului. Matthew Hoppe a marcat un ”hattrick”, în minutele 42, 57 și 63. Amine  Harit a închis tabela la 4-0, în minutul 80, după ce a fost servant la cele trei goluri marcate de Hoppe.

RB Leipzig nu a profitat de eșecul lui Bayern la Mönchengladbach și a pierdut „derby-ul” cu Borussia Dortmund din propriul fief. A fost 3-1 pentru echipa antrenată de Edin Terzic.

Jadon Sancho a deschis scorul în minutul 55, iar apoi a ieșit la rampă norvegianul Erling Haaland, autor a unei „duble”, în minutele 71 și 84. Alexander Sorloth a marcat golul de onoare pentru gazde pe final.

Union Berlin și Wolfsburg au terminat la egalitate 2-2, golul doi al oaspeților a venit în momentul în care evoluau în inferioritate numerică.

Pentru gazde au marcat Sheraldo Becker 29 și Robert Andrich 52. Replica oaspeților a venit prin Renato Steffen 10 și Wout Weghorst 65 – 11 m.

Bayer Leverkusen și Werder Bremen au terminat la egalitate, 1-1, pe Bay Arena.

Primii au marcat oaspeții, Omer Toprak. Fostul fundaș al „aspirinilor” a reluat în plasă o centrare venită dintr-o lovitură liberă executată de Ludwig Augustinsson. Augustinsson a stat și la baza golului egalizator. Fundașul suedez a deviat în propria poartă șutul din întoarcere a lui Patrik Schick. Faza a fost îndelung analizată de arbitrajul video.

Victorie categorică pentru Freiburg în confruntarea cu FC Köln, 5-0. Golurile învingătorilor au fost marcate de Demirovic 18, Hofler 39, Sallai 59, Lienhart 69 și Holer 79. Într-un alt meci, Eintracht Frankfurt s-a impus cu 2-0 la Mainz, iar gazdele au preluat „lantern roșie”. Pentru învingători au punctat Andre Silva, în minutele 24 și 72, ambele din lovitură de la 11 m.

Duminică se joacă ultimele două partide ale etapei cu numărul 15:

16.30 Augsburg – Stuttgart
19.00 Arminia Bielefeld – Hertha Berlin (Digi Sport 4, Telekom Sport 4, Look Sport 3)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.