Fotbal | Premier League: S-a tras cortina peste Premier League. Liverpool, Regina Angliei

0
242

S-a tras cortina peste o noua ”reprezentație” pusă în scenă de ”actorii” din Premier League. La finele unui sezon care la un moment dat a fost la un pas de a nu se mai incheia, din cauza pandemiei de coronavirus, fotbalul britanic și-a ”ales” o nouă ”regină”, Liverpool, trupa nebună a și mai nebunului Jurgen Klopp.

 

Cormoranii au reușit să devină campioni după o pauză de 30 de ani dar au făcut-o într-o manieră netă, având 18 puncte avans față de urmăritorii de la Manchester City. Zestrea lui Salah si compania a însemnat 99 de punte, obținute după 32 de victorii, trei rezultate de egalitate și tot atâtea înfrângeri.

Pe podium s-au situat ambele echipe din Manchester, cetățenii lui Pep Guardiola depășindu-i pe concitadinii de la United cu 15 puncte. În cele din urmă. cea de-a patra prezență în ”careul de ași” a fost obținută de Chelsea.

De menționat faptul că atât Manchester United cât și Chelsea au așteptat până în ultima etapă ca să fie sigure de prezența în ”Big 4” și implicit în următoarea ediție de Champions League.

În Europa League, britanicii vor fi reprezentați de Leicester, Tottenham și Arsenal, din postura de participantă la finala FA Cup – Arsenal – Chelsea, programată pe 1 august.

Au retrogradat: Norwich, Watford și Bournemouth.

CLASAMENT FINAL ÎN PREMIER LEAGUE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.