Rugby: Modificare importantă operată de World Rugby

0
459

Marcarea unui eseu prin culcarea balonului la sol, în contact cu stâlpul de ţintă, nu va mai fi posibilă, după ce Consiliul federaţiei mondiale a sportului cu balonul oval, World Rugby, a aprobat un amendament la Legea marcării punctelor, relatează Reuters, citată de agerpres.

World Rugby a explicat că în prezent jucătorii care se apără sunt nevoiţi să stea în spatele liniei de ţintă şi a stâlpilor de ţintă, care au fost supradimensionaţi cu material de protecţie pentru siguranţa fizică a jucătorilor, fapt care creşte dificultatea echipelor să se apere corect în acea zonă.

Riscul de accidentare a crescut de asemenea din cauză că jucătorii în faza de apărare mişcă acele protecţii şi lasă stâlpii de ţintă descoperiţi.

Conform noului amendament, jucătorii vor trebui să culce balonul doar în terenul de ţină pentru ca eseul să fie acordat.

„Misiunea Rugby World este de a simplifica jocul, de a-l face sigur şi cât mai plăcut de jucat posibil. Acest amendament reflectă această misiune. Prin stipularea că echipa în atac nu mai poate marca prin culcarea balonului pe stâlpul de ţintă, ca urmare trebuie să-l culce în terenul de ţintă, echipa în apărare va beneficia de o şansă corectă pentru prevenirea marcării unui eseu”, a declarat preşedintele Bill Beaumon

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.