FOTO: SLBENFICA.PT

Liga portugheză de fotbal a anunţat marţi seara că intenţionează să reia în data de 4 iunie, cu porţile închise, campionatul primei divizii, suspendat din cauza pandemiei de coronavirus.

„Pentru a putea garanta că stadioanele sunt riguros inspectate şi că toţi profesioniştii implicaţi în meciuri şi în organizarea acestora vor fi supuşi testelor medicale, data de 4 iunie 2020 este cea vizată pentru primul meci al etapei a 25-a”, a precizat liga.

Guvernul lusitan a decis că liga naţională de fotbal, întreruptă pe 12 martie, se va putea relua începând cu ultimul weekend al lunii mai sau primul din luna iunie, sub rezerva adoptării unui protocol sanitar.

Regulile impuse de autorităţile sanitare prevăd, între altele, ca jucătorii să fie testaţi de două ori pe săptămână, fiind limitate interacţiunile sociale ale acestora cu apropiaţii lor şi cu membrii staff-ului clubului.

Cu zece etape înainte de finalul sezonului, FC Porto este lider al clasamentului, cu un avans de un singur punct faţă de marea sa rivală, Benfica Lisabona, campioana en titre, iar podiumul este completat de Sporting Braga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.