Adunarea Generală a cluburilor profesioniste de fotbal din Belgia (Pro League), care urma să ratifice luni oprirea definitivă a actualei ediţii a campionatului naţional din cauza pandemiei de Covid-19, a amânat decizia pentru data de 15 mai, informează agenţia EFE, citată de agerpres.

Votul, care a fost iniţial programat pentru 4 mai, a fost amânat în aşteptarea avizului Consiliului de Securitate Naţional din Belgia, în această privinţă.

„Pro League înţelege pe deplină că în această primă fază a strategiei de ieşire din izolare există şi alte priorităţi în afara sportului, în general, şi a fotbalului profesionist în particular. Cu toate acestea, sperăm să obţinem rapid clarificări din partea Consiliului de Securitate Naţional”, a precizat liga într-un comunicat.

Consiliul de administraţie al Ligii profesioniste belgiene a recomandat, pe 2 aprilie, oprirea definitivă a campionatului fără finalizarea competiţiei, din cauza pandemiei de coronavirus, o decizie care trebuie aprobată în continuare de către Adunarea Generală, cu ocazia votului amânat pentru 15 mai.

O propunere care generat critici puternice din partea preşedintelui UEFA, Aleksander Ceferin, care a avertizat că o astfel de măsură poate pune în pericol participarea echipelor belgiene la competiţiile europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.