COVID 19: Ionuț Stroe: „Competiţiile vor începe doar în momentul în care ne vom asigura că ţinem totul sub control”

0
540

Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, a oferit ultimele detalii despre situația din România, scrie DigiSport.

Acesta a anunțat că se pregătește cadrul legislativ pentru reluarea competițiilor, care trebuie să includă toate măsurile de siguranță pentru cei implicați în fenomen, însă nu a indicat o dată exactă pentru reluarea competițiilor

„Cu siguranță, practicarea sportului este foarte benefică pentru societate. La nivel psihic, fizic, la nivel de educație te poate ajuta, dar, din păcate, suntem nevoiți acum să practicăm activitățile fizice acasă. Pregătim cadrul legislativ, nu trebuie să dăm cu piciorul la ce am reușit până acum. România se află în niște limite rezonabile, dacă facem o comparație cu alte țări.

Trebuie să avem un cadru clar prin care să stabilim cum se va face reluarea sportului. Cu toții suntem nerăbdători, ne gândim la momentul în care se va putea relua sportul. E important de precizat că sporturile în aer liber vor avea întâietate, în contextul actual nu toate sporturile prezintă același grad de risc. Fotbalul are un grad de risc ridicat. Sporturile care se pot practica individual sau cele în aer liber au cel mai mic grad de risc”, a declarat Stroe, la Digi Sport Special.

Ionuț Stroe a menţionat și faptul că ridicarea restricţiilor după expirarea stării de urgenţă nu trebuie înţeleasă ca o permisiune de reluare a tuturor activităţilor sau antrenamentelor.

„Ridicarea restricţiilor se va face treptat şi cu mare precauţie. Lucrăm cu Ministerul Sănătăţii în acest sens. Competiţiile vor începe doar în momentul în care ne vom asigura că ţinem totul sub control, că există un cadru de siguranţă maximă şi, în mod obligatoriu, când va exista o perioada de pregătire înaintea reluării competiţiilor. Lucrăm la aceste scenarii, se întâmplă aceleaşi lucruri peste tot în lume, mai avem de aşteptat. Trebuie să fim cumpătaţi, trebuie să avem răbdare, că am văzut că avem şi câteva exemple negative.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.