FOTO: IONUȚ GREERE | SPORTUL DOLJEAN

Alexandru Băluță se pregătește să revină pe teren, fostul căpitan al Craiovei a declarat la Oltenia TV, în cadrul emisiunii Fotbal Plus, că la cehi se reia campionatul spre finele lui mai și le transmite oltenilor că își dorește să se reîntoarcă la Universitatea, dar abia peste câțiva ani.

„Lucrurile decurg bine aici, e a doua săptămână de antrenamente, cu grupuri de câte 6 sau chiar de câte 10, jucăm 5 la 5. O să începem meciurile pe 20-25 mai, chiar jucăm primii, cu Teplice. Obiectivul este să fim în primele 10, acum suntem pe 7. Am fost în formă bună, sunt apreciat la Liberec. Mai am 2 ani contract cu Slavia, dar nu vreau să revin acolo cât timp este acel antrenor acolo, depinde şi de ei, o să merg unde sunt dorit şi apreciat. Nu este un campionat care mi se potriveşte, este dur, pe forţă, mi-aş dori să joc în altă parte”, a spus Băluță la Oltenia TV.

„Îmi doresc din tot sufletul să revin la Craiova, dar nu acum, ci peste câţiva ani, mai am de demonstrat în străinătate. Mi-e dor de Universitatea. Am câştigat şi cu Slavia trofee, dar nu a fost acelaşi sentiment ca la Craiova. Mi-e dor şi de aplauzele şi chiar şi de înjurăturile fanilor Craiovei.”

Împrumutat de Slavia Praga la Slovan Liberec, Băluță a devenit în această perioadă tată, o dată cu naşterea fetiţei sale, dar pe care nu a văzut-o încă pe viu, deoarece el se află în Cehia, iar soţia sa este la Craiova.

„Totul a decurs cum ne-am dorit, tot ce contează e să fie sănătoasă. O va chema Anastasia Teodora. N-am dormit toată noaptea, am fost emoţionat, sunt tătic, deşi nu simt cum e să fii tătic până când nu sunt lângă ea. Îmi pare rău că nu pot fi alături de ei, mi-e dor de casă, dar trebuie să rezist. Aş fi pierdut mult să plec, o lună de zile, câte două săptămâni în România şi în Cehia, exista riscul să nu mă mai lase să revin în Cehia.”

Alex Băluță a vorbit și despre echipa națională. Acesta este bucuros că se află în atenția selecționerului Mirel Rădoi.

„Mă bucur că am fost pe lista preliminară a lui Mirel Rădoi, mai ales că nu mai fusesem urmărit în ultima perioadă. Am primit şi un mesaj de felicitări pentru fetiţă de la domnul Rădoi, am fost foarte bucuros, nu mă aşteptam. Mă bucur că avem şansa acestui baraj şi ar fi un vis să joc la Euro, mă ia cu fiori când mă gândesc, mai ales că se joacă şi în România.Eu o să trag tare să prind naţionala.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.