Echipele spaniole de fotbal îşi vor putea relua pregătirile începând din 4 mai, după ce guvernul de la Madrid a autorizat ligile profesioniste ale ţării să revină la antrenamente începând de săptămâna viitoare, cu anumite restricţii, informează agerpres.

Premierul Pedro Sanchez a anunţat că ieşirea ţării din izolare se va face în patru etape progresive, iar prima dintre ele, “faza zero”, urmează să debuteze luni, în cea mai mare parte a ţării.

Această “fază zero” permite, între altele, “reluarea antrenamentelor individuale ale sportivilor profesionişti şi de nivel naţional, precum şi antrenamentul de bază în cadrul ligilor profesioniste”, a precizat Sanchez marţi seara.

Prin acest anunţ, guvernul a dat undă verde pentru revenirea la antrenamentele individuale pentru echipele din campionatul spaniol, aşa cum este prevăzut în protocolul semnat de LaLiga, organismul care gestionează fotbalul profesionist în Spania, şi Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF), pe 18 aprilie.

Conform acestui protocol, jucătorii vor primi într-o primă fază exerciţiile lor prin email, iar apoi vor veni la centrul de pregătire deja echipaţi, cu mănuşi şi măşti, pentru a evita să mai treacă pe la vestiare. Ei vor avea posibilitatea să păstreze echipamentul de protecţie pe durata antrenamentului, la care nu vor putea fi prezenţi decât maximum şase jucători pe teren în acelaşi timp.

După această primă fază, echipele urmează să ridice progresiv măsurile de protecţie, pentru a reveni la condiţii normale de efectuare a antrenamentului colectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.