Fotbal extern: Ligue 1 şi Ligue 2 au fost oprite definitiv

0
154

Sezoanele 2019/2020 din Ligue 1 și Ligue 2 au fost anulate, după ce Guvernul Franței a interzis desfășurarea oricărei competiții sportive, inclusiv în spatele porților închise, până în luna septembrie.

Informația a fost anunțată de prim-ministrul Edouard Philippe în Adunarea Generală.

„Marile evenimente sportive nu pot avea loc mai devreme de septembrie. Sezonul 2019/2020 nu poate reveni”, a spus prim-ministrul Franței, Édouard Philippe.

Decizia s-a luat printr-o nouă videoconferință, la care a participat și ministrul sporturilor, Roxana Mărăcineanu, precum și președinții Federației și ai Ligii, Noel La Graet și Nathalie Boy.

Potrivit presei din Hexagon, LFP se va întruni într-o ședință pentru a determina cea mai bună cale pentru a încheia sezonul: cine va promova, retrograda și cine se va califica în competițiile europene.

PSG domina și în acest an fotbalul din Hexagon, formația parisiană avea un avans de 12 p și un meci mai puțin disputat față de ocupanta poziției secunde, Marseille. Podimul era ocupat de fosta adversară a CFR-ului din Europa League – Rennes. Nîmes, Amiens și Toulouse se aflău pe locurile retrogradabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.