Un om deosebit din sport ne-a părăsit în prima zi din Săptămâna Patimilor. Astăzi a murit Aurel Daneș – o adevărată enciclopedie a sportului doljean.

A fost un arbitru al eleganței și un reper al jovialității, o istoria vie a statisticii sportive craiovene, fondatorul muzeului sportului doljean din incinta Sălii Polivalente din Craiova. Peste 600 de exponate au adunate și donate: medalii de la competiții interne și internaționale, fotografii, cupe, trofee, plachete, diplome, reviste și cărți de specialitate.

Originar din Drobeta Turnu Severin, Aurel Daneș a cochetat cu atletismul, scrima și hipismul, dar și cu tonele unei formații de muzică ușoară. Absolvent al Institutului de Educație Fizică și Sport. Stabilit la Craiova, s-a dedicat sportului craiovean și istoriei olimpismului.

A deținut funcții în cadrul Direcției pentru Tineret și Sport Dolj și AJF Dolj. A fost director al Academiei Olimpice Române – filiala Dolj. A fost cel mai mare statistician al sportului craiovean și din Oltenia. Scriitor talentat, a semnat lucrări de specialitate, dar și de curiozități din lumea sportului.

Un exemplu de bună cuviință, politețe și eleganță, șofer pasionat până la peste 80 de ani.

A scris printre altele: Enciclopedia Educaţiei Fizice şi Sportului din Judeţul Dolj (2 volume), care cuprinde printre altele, date cronologice, prezentarea disciplinelor sportive, rezultatele sportivilor doljeni şi olteni la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale, Campionate Euro-pene, Campionate Balcanice şi Campionate Naţionale, bazele sportive din Dolj şi prezentarea structurilor sportive din judeţ; Istoria sportului craiovean; Istoria sportului în DoljU Craiova, mare iubire olteană

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.