Lucian Zlotea, antrenor echipa de volei feminin SCMU Craiova | FOTO: Tiberiu Cocora

La sfârșitul acestei săptămâni, echipa de volei feminin SCMU Craiova va susține, în Sala Sporturilor “Ion Constantinescu”, turneul semifinal de promovare a Diviziei A2 Vest.

Lucian Zlotea a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre șansele ca echipa de volei feminin a Craiovei să revină pe prima scenă a voleiului românesc. Dar până la turneul de promovare, oltencele trebuie să se claseze în primele două la turneul pe care îl organizează.

„Va fi un turneu important pentru noi, mai ales că jucăm acasă. Vom încerca să facem primul pas spre promovarea în prima divizie. La turneu vor mai participa Oradea, Târgu Mureş şi Turda. Târgu Mureş porneşte cu prima şansă, iar noi şi celelalte echipe avem şanse egale. Ţinând cont că am făcut transferuri importante în acest sezon, că susţinem acest turneu la Craiova, cred că dintre cele trei, noi suntem favoriţi”, a afirmat antrenorul Lucian Zlotea, care a continuat: „Fizic suntem bine pentru asemenea meciuri, iar psihic, fetele sunt motivate să lupte pentru fiecare minge. Vor fi trei meciuri în trei zile și va fi foarte greu. Trebuie să gestionăm bine fiecare joc.”

Deși șansele de promovare sunt mari, încă nu se știe dacă vor suficienți bani ca echipa să evolueze în Divizia A1.

“Promovarea este un subiect aparte. Faptul că organizăm turneul acesta acasă este un pas înainte. Înseamnă că se dorește promovarea. Sportiv vorbind, din ce am aflat, în Seria Est sunt echipe mai slab cotate, decât noi. Deci am avea șanse să trecem și de turneul final. Cred că turneul acesta este mai greu decât turneul final. Dacă ne facem jocul nostru, nu vom avea probleme”, a punctat Zlotea.

Acesta nu se îmbată cu apă rece și nu vrea să exagereze cu optimismul, dacă va reuși promovarea. “Trebuie să luăm totul pas cu pas. Dacă promovăm, să ne gândim la pasul următor, nu o să începem să visăm la cupe europene sau la altceva”, a cochis Zlotea.

Tragerea la sorți a partidelor va fi joi seara, însă se știu orele la care se vor desfășura jocurile, astfel:

Vineri, 06.03.2020
ora 17:00: meciul 1
ora 19:00: meciul 2, în care va evolua SCMU Craiova

Sâmbătă, 07.03.2020
ora 11:00: meciul 3
ora 13:00: meciul 4, în care va evolua SCMU Craiova

Duminică, 08.03.2020
ora 11:00: meciul 5
ora 13:00: meciul 6, în care va evolua SCMU Craiova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.