Handbal | Echipa Națională: Bogdan Burcea: „Pregătirea mentală şi cea fizică sunt cele mai importante în perspectiva turneului preolimpic”

0
469
Bogdan Burcea | FOTO: FRH
Bogdan Burcea | FOTO: FRH

Naționala feminină de handbal a României s-a reunit zilele acestea în București pentru prima perioadă de pregătire sub comanda noului selecționer, Bogdan Burcea. Antrenorul echipei SCM Craiova a vorbit despre atmosfera pe care a regăsit-o la echipa naţională, dar şi despre ce aşteptări are de la turneul preolimpic din Muntenegru.

Selecționerul României a declarat că va impune o strategie ofensivă și una defensivă, pentru a ne atinge obiectivul, şi anume calificarea la Olimpiadă. Burcea a mai spus că ușa este deschisă pentru toate jucătoarele.

„Atmosfera este bună. Ştim la ce ne-am înhămat. Sper şi am convingerea că atât fetele, cât şi noi, ne vom face datoria şi ne vom angrena în acest proiect în următoarele două luni, pentru a ne atinge obiectivul, şi anume calificarea la Olimpiadă. Zilele de pregătire sunt puţine. Nu vom înventa handbalul, însă vom impune clar o strategie ofensivă şi una defensivă pentru acest turneu, astfel încât să ne ajute să obţinem victoriile. Pregătirea mentală şi cea fizică sunt cele mai importante în perspectiva acestui turneu. Avem trei jocuri în trei zile. Trebuie să fim pregătiţi să depăşim momentele grele, dacă vor exista. Uşa echipei naţionale este deschisă oricărei sportive, indiferent de vârstă. Ne interesează jucătoarele care, din punct de vedere mental şi fizic, se pot alinia la cerinţele înaltei performanţe. Trebuie să facem cu toţii tot ce ne stă în putinţă să ajungem la Olimpiadă”, a spus Bogdan Burcea.

Vezi mai jos ce au declarat Bogdan Burcea, Bianca Tiron, tânăra Alexandra Severin, Andreea Rotaru și antrenorul secund Robert Licu.

România va juca la Podgorica cu Muntengru, Norvegia și Kazahkstan pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.