FOTO Baschet (M): Craiova bate Sibiul după un meci cu final dramatic

0
535
SCM U Craiova - CSU Sibiu 75-74 / LNBM, etapa 1 © FOTO: Ionuț Greere / SPORTUL DOLJEAN
SCM U Craiova – CSU Sibiu 75-74 / LNBM, etapa 1 © FOTO: Ionuț Greere / SPORTUL DOLJEAN

SCM Universitatea Craiova a reușit să se impună pe teren propriu în fața celor de la CSU Sibiu, scor 75-74, duminicăîn prima etapă a Ligii Naționale de baschet – Grupa Valorică A.

Aco Todorov a deschis partida cu  Diculescu, Laser, Pratt, Gudul, Troupe, iar Fleșeriu a răspuns cu Tohătan, Chatman, Stewart, Torok, Falker.

Tyler Laser a marcat primelepuncte ăla partidei, iar oaspeții au replicat cu aruncări de la distanță, pentru 2-6. Omari Gudul a marcat patru puncte consecutive și și-a adus echipa în avantaj. Partida a continuat cu reușite la ambele panouri, scorul după primele 10 minute a fost 23-19.

SCM U Craiova – CSU Sibiu 75-74 / LNBM, etapa 1 © FOTO: Ionuț Greere / SPORTUL DOLJEAN

Craiova s-a desprins la 7 pucnte în debutul părții a două din prima repriza (29-27), dar ardelenii au revenit pe tabela de marcaj, 33-30. Finalul sfertului doi a aparținut vizitatorilor, care au preluat conducerea și au intrat la cabine cu o posesie, 40-42.

SCM U Craiova – CSU Sibiu 75-74 / LNBM, etapa 1 © FOTO: Ionuț Greere / SPORTUL DOLJEAN

Gazdele au un debut de repriză secundă foarte bun și măresc diferența la 11 puncte, scor 57-46. Phillmore îi menține „în viață”pe sibieni printr-un run personal de 5 puncte, iar inaintea ultimelor 10 minute scorul a fost 57-51.

Sfertul patru a fost pe muchie de cutit. Craiova s-a mentinut in avantaj, dar oaspetii au ajuns repede la linia de libere si pus presiune pe gruparea din Bănie. Nikolay Stoyanov a marcat primele sale pruncte printr-o aruncare din spatele semicercului, iar apoi Russel Byrd a fost sancționat cu o greșeală tehnică, la o fază destul de controversată.Porter Troupe marcat de la distanță, însă Phillmore o readuce pe CSU Sibiu un avantaj de unul singur, de la linia de libere, 68-69.

SCM U Craiova – CSU Sibiu 75-74 / LNBM, etapa 1 © FOTO: Ionuț Greere / SPORTUL DOLJEAN

Oltenii revin în avantaj grație lui Russell Byrd 73-70, Phillmore mai bifează o prezență la linia de libere cu ambele aruncări înscrise, scor 73-72. În final, elevii lui Aco Todorov au profitat de o ratare a sibienilor printr-o greșeală personală a lui Randal Falker asupra lui Tyler Laser, la recuperare, ce înscrie ambele libere, scor 75-72. Stewart șansa de a aduce victoria sibienilor, însă acesta a aruncat complet gresit.

Craiovenii au gestionat bine finalul și au obținut prima victorie în nou sezon.

Pentru Craiova, Omari Gudul a totalizat 13 puncte, 6 recuperări, Porter Troupe a termiant meciul cu 17 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, iar Monyea Pratt a pus pe tabelă 7 puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.