Formația de fotbal feminin Luceafărul Filiași se află la un meci de promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc. Fetele antrenate de Cosmin Surcel dispută duminică returul barajului pentru promovarea în Liga 1.

Luceafărul joacă în compania formației Vulpițele Galbene Roman, de la ora 11.00, pe stadionul „Depou-CFR” din Craiova. În tur, cele două echipe au remizat, scor 6-6 ! Oficialii grupării doljene sunt încrezători  în forțele proprii și spun că obiectivul poate fi atins, în ciudar faptului că media de vârstă a echipei este de doar 16 ani jumătate.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, președintele clubului Fane Văduva a prefațat meciul cu formația din Roman.

„Este un meci important pentru județul Dolj, fiind singura echipă din Oltenia care are șansa de a accede pe prima scenă a fotbalului feminin. Avem 3 echipe, una de junioare care este calificată în semifinalele Campionatului Național de Juniori, una în liga 3-a și cea care acum este la barajul pentru promovare. Avem și planuri de viitor, sper că dacă vom reuși să ținem acest grup compact.”

La rândul său, Cosmin Surcel, antrenorul echipei Luceafărul Filiași, a spus: „Înainte să vin aici am antrenat doar băieți, m-am înhămat la o muncă cu aceste fete minunate, dar au dat dovadă de o mentalitate ieșită din comun. Ele sunt încrezătoare, în fiecare zi stăm de vorbă, ne antrenăm, suntem o echipă foarte frumoasă. Vrem să îndeplinim obiectivul. Văd un meci foarte greu, au 3-4 fete care au jucat în Liga 1, dar sunt încrezător. Atuul echipei este ofensiva, dar în tur am luat 6 goluri, un meci nebun, în ultimul minut ne-au egalat, așa a fost să fie.”

Luceafărul Filiași a terminat seria a doua a Ligii 2 pe locul 3, cu 11 victorii și 3 înfrângeri – 33 de puncte și un golaveraj de 95-14. De partea cealaltă, Vulpițele Galbene Roman a terminat seria 1 pe poziția secundă, cu o linie de clasament de 8 1 5 28-24 25 p.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.